O bölgeler DAEŞ'ten geri alındı

Irak'ın batısındaki Enbar vilayetinin kent merkezi Ramadi'de bazı stratejik bölgeler güvenlik güçleri tarafından DAEŞ'ten kurtarıldı.

O bölgeler DAEŞ'ten geri alındı
O bölgeler DAEŞ'ten geri alındı
GİRİŞ 24.11.2015 11:36 GÜNCELLEME 24.11.2015 11:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Irak ordusundan Tuğgeneral Abdulemir el-Hazreci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin, Ramadi'nin batısındaki stratejik Hamse Kilo bölgesini terör örgütü DAEŞ militanlarından kurtardığını belirtti.

Hazreci, bölgedeki kamu ve sivilllere ait binalarla yollara döşenmiş mayınların, tuzakların temizlendiğini ve güvenliğin sağlandığını ifade etti.

Öte yandan Enbar Operasyonları Komutanlığı'ndan Albay Velid ed-Duleymi de uluslararası koalisyon uçaklarının Ramadi'nin kuzeyindeki El-Buşa'ban bölgesinde, bomba yüklü bir araçla eylem hazırlığındaki bir DAEŞ militanını hedef aldığını ve araçla beraber etkisiz hale getirdiğini kaydetti.

Duleymi, ayrıca Ramadi'nin kuzeyinde yer alan El-Buise bölgesinde güvenlik güçleriyle DAEŞ militanları arasında çıkan çatışmalarda 10 militanın öldüğünü aktardı.

Terör örgütü 2014 yılında ülkenin kuzeyindeki Salahaddin ve Ninova vilayetlerinde ele geçirdiği birçok bölgeyi kaybetmesine rağmen Enbar vilayetinin büyük bir kısmını kontrolü altında tutuyor.

Irak ordusu, Ramadi'nin DAEŞ'ten kurtarılması için başlattığı operasyonlar kapsamında bir süre önce kente 3 koldan saldırı başlatmıştı.

YORUMLAR 1
  • Sen 8 yıl önce Şikayet Et
    SADECE DAES DEGIL ISRAIL´DEN CÜNKÜ ISRAIL KURDU DAES´i ve Mutlaka Ukrayna Özgür Suriye ordusu Türkmen Birliklerinin yanindayiz. Bunu Böyle Bilesiniz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi