Sudan güçleri Yemen'de

HDG'ye destek verecek Sudan güçleri Taiz kentine ulaştı

Sudan güçleri Yemen'de
Sudan güçleri Yemen'de
GİRİŞ 19.12.2015 19:29 GÜNCELLEME 19.12.2015 19:29
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri'ne (HDG) destek verecek Sudan güçlerinin Taiz kentine ulaştığı bildirildi.

HDG'nin Taiz'deki basın ofisinden yapılan açıklamada, Yemen'e operasyon düzenleyen koalisyon içinde yer alan Sudan güçlerinin, direniş güçlerine yardım etmek üzere Taiz'e vardığı belirtildi.

Sudan güçlerinin, El-Ağbus ve Hayfan ilçelerinde bulunduğu ifade edilen açıklamada, kentin çeşitli bölgelerinde koalisyon güçleri destekli HDG ve Şii Ensarullah Hareketi (Husiler) ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları arasındaki çatışmaların devam ettiği ifade edildi.

Yemen, uzun süredir Husiler ve Salih güçleriyle Cumhurbaşkanı Hadi yanlısı HDG güçleri ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun mücadelesine tanık oluyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri mart ayında, yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı.

YORUMLAR 8
  • tarık 8 yıl önce Şikayet Et
    Yok şii, yok sunni bu ayrımı yapanlar art niyetli. Şii dedikleriniz nereye saldırmış. Zamanında SUNNİ dediğiniz SADDAM İran'a saldırdı. Şimdide Arabistan Yemene saldırıyor
    Cevapla
  • murtaza 8 yıl önce Şikayet Et
    neden avrupa ülkeleri çatışmıyor,da bu savaşlar hep müslümanların arasında oluyor,artık müslümanların uyanma zamanı şu kafirlerin oyunlarına gelmesin müslümanlar, müslüman her daim uyanık olması gerek.
    Cevapla
  • Muhammed 8 yıl önce Şikayet Et
    Husilere karşı yaşasın yemen ve suudi arabistan.Yemen şia pisliğinden kurtulacak inşallah.
    Cevapla
  • osman nuri 8 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa sen ayakta uyuyorsun orayi iran ele gecirmeye calisiyor
    Cevapla
  • emin 8 yıl önce Şikayet Et
    Iran in müdahalesi ni mubah görüp Suudi Arabistan a kizanlar ancak sia taraftar lari olabilir. Sia arabistan dan daha fazla mi müslüman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak