Mısır'da askeri operasyon: 2 ölü

Mısır ordusunun Kuzey Sina ilinde düzenlediği operasyonlarda 2 kişinin öldürüldüğü, 1'inin yaralandığı bildirildi.

Mısır'da askeri operasyon: 2 ölü
Mısır'da askeri operasyon: 2 ölü
GİRİŞ 27.12.2015 13:40 GÜNCELLEME 27.12.2015 13:40

Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Semir, yaptığı yazılı açıklamada, "Alınan istihbarat üzerine Kuzey Sina'da düzenlenen operasyonlarda, 2 teröristin öldürüldüğünü, birinin yaralı olarak kaçtığını" belirtti.

Operasyon kapsamında El-Ariş kentinin Cisr El-Vadi bölgesinde güvenlik güçleri ile motosikletli iki kişi arasındaki silahlı çatışmada, bir teröristin öldürüldüğüne, diğerinin yaralı olarak kaçtığına işaret eden Semir, "yaşamını yitiren teröristin geçen ocak ayında Eymen es-Seyyid İbrahim ed-Desuki adlı yüzbaşının öldürülmesi eylemine karıştığını" ifade etti.

Semir, "Güvenlik güçlerinin El-Ariş'in güneyindeki bir köye düzenlediği baskında, aracıyla kaçmaya çalışan Cuma Suveylim Salim isimli teröristin girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirildiğini" aktardı. Semir, operasyonların bütün stratejik bölgelerde güvenliği sağlamak ve terör unsurlarını izlemek amacıyla düzenlendiğini kaydetti.

Kuzey Sina ilinde 13 Ocak'ta yüzbaşı Desuki'nin kaçırılması nedeniyle düzenlenen operasyonda söz konusu subayın cesedi bulunmuş, çatışmalarda 10 kişinin öldürüldüğü belirtilmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...