İran, ABD gemisine füze fırlattığını yalanladı

İran, Hürmüz Boğazı'ndaki Amerikan uçak gemisi yakınına füze fırlattığı haberlerini yalanladı.

İran, ABD gemisine füze fırlattığını yalanladı
İran, ABD gemisine füze fırlattığını yalanladı
GİRİŞ 31.12.2015 12:01 GÜNCELLEME 31.12.2015 12:01
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

İran Devrim Muhafızları Ordusu Halkla İlişkiler Sorumlusu Tuğgeneral Ramazan Şerif, yaptığı yazılı açıklamada ABD'nin belirttiği tarihte İran'ın söz konusu bölgede her hangi bir askeri tatbikat yapmadığını bildirdi.

Devrim Muhafızları'nın resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, "Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri, ABD'nin iddia ettiği zamanda Hürmüz Boğaz'ında askeri bir tatbikat yapmamıştır dolayısıyla füze ya roket fırlatılması söz konusu olmamıştır " denildi.

İranlı askeri yetkili açıklamasında, "Mevcut şartlarda bu tip yalan haberlerin yayınlanması daha ziyade psikolojik bir operasyon olup, düşündürücüdür" diye kaydetti.

Açıklamada, stratejik Basra Körfezi bölgesinin güvenlik ve huzurunun İran için önemli olduğunun altı çizildi.

ABD Merkez Komutanlığı Sözcüsü Kyle Raines, İran Devrim Muhafızları'nın Hürmüz Boğazı yakınlarında cumartesi günü gerçekleştirdiği tatbikat sırasında füze denemesi yaptığını fırlatılan füzelerden birkaçının ABD uçak gemisi USS Harry S. Truman'ın yakınına düştüğünü iddia etmişti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 28
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    iran resmen israile hizmet ediyor .niye mi ? cunki israile dusman gorunerekten sadece israilin silahlanmasina yardimci oluyor . gercekten islama hizmet etmis olsa butun muslumanlar arkasinda olur . ama sadece amerikaya ve israile usaklik yapmaktan ve muslumanlarin arasina nifak sokmaktan .iran kendi gibi terorist olan pkk gibi orgutlere destek vermekten baska birseyleri yok. . bunlarin musluman olduklarida supheli . rabbim herseyi gorendir bilendir . amenna ..
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    hak soz .. benim kime hizmet ettigim belli .sen kime hizmet ediyorsun ? ben kendi ulkeme hizmet ediyorum .sen kimlere usaklik ediyorsun ?
    Cevapla
  • iranli misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    mert bey cok dogru soyluyor
    Cevapla
  • hak soz 8 yıl önce Şikayet Et
    sen kime !?
    Cevapla
  • mert akgün 8 yıl önce Şikayet Et
    İranın israile hizmet ettiğine dair kanıtın var mı?Eğer suriyedeki tarafları destekleme meselesi diyosan geç onu. Bütün dünya iranın israile son 20-30 yıldır düşman olduğunu biliyor.O senin dediğin 1970 yıllarda falandı.O da iranın politik oyunuydu israile karşı.O yıllar sovyet rusya kuzey iranı işgal etmişti.Amerika kuzey iranı sovyetlerinde elinden kurtarmıştı.İran mecburen o yıllar amerika veisraile şirin gözüktü.Ama daha sonra iran özgürlüğünü eline aldıktan sonra israile karşı gerçek niyetini belli etti. Şuan sokaktaki adam bile iranın israile olumsuz tavırlar sergidiğini biliyor.Geç bunları...
    Cevapla
  • süzer başaran 8 yıl önce Şikayet Et
    İranın elinde atom füzesi olmasa,amerika şimdiye kadar 10 kere vurmuştu iranı.Ama iran önce namusum ve vatanım dedi,yemedi içmedi,nükleer füze yaptı.Rusyadan da 2010 yılında 10 tane atomu taşıyan topol m füzesi aldı.Hatta bunu rusya çok istekli verdi. Amerika bu bu füzeyi uzaydan bile imha edemiyor. Amerika 1980 yıllrda aya nükleer bomba yerleştirmeyi denedi ve başaramadı.Teknik güçleri buna yetmedi.O yüzden amerikanın yıldız savaşları projesi gölgede kaldı. Sizler buna güvenip amerika güçlü diyosanız yanlıyosunuz.Araştırın amerikanın uzayda nükleer bombası yok,sadece füze kalkanı var.
    Cevapla
  • eray akalın 8 yıl önce Şikayet Et
    Çatlasın iran düşmanları...
    Cevapla
  • hak soz 8 yıl önce Şikayet Et
    catlamislar zaten . belli degilmi ?
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    pis şia destekçisi git irana
    Cevapla
  • Tarık Eregan 8 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ve İsrail yıllardan beri İran'ını vuracağını söylüyor.. Bu tamamen yalan... çünkü İran'ın yok olması demek:; Sünnilerin dünyaya hakim olması demek...
    Cevapla
  • mert akgün 8 yıl önce Şikayet Et
    Tarık eregan,amerika genel kurmay başkanı martin dempsey iranın kendisine yapılan saldırıya çok sert karşılık vereceğini,irana düzenlecebilecek operasyonun uzamasının tahranı daha da kızdıracağını söylemiştir. İrana kısa süreli operasyonun ise hiçbir fayda vermeyeceğini,hatta bunun israilin varlığı açısından ciddi bir tehlike arz ettiğini düzenlediği basın toplasında söylemiştir.(2012) Siz bu adam yalan söylüyor,biz inanmıyoruz bu adama derseniz bu sizin kendi psikolojik sorununuzdur.Hatta bu davranışınız,sizin komplekslerinizin olduğunu göstermektedir.Çünkü çıkan haberleri devamlı yalanlıyosunuz.İlginç yani...
    Cevapla
  • sertaç özer 8 yıl önce Şikayet Et
    Şiiler,sunnilerden daha çok dinine bağlıdır.Ben sunniyim.
    Cevapla
  • sertaç özer 8 yıl önce Şikayet Et
    İranı küçümseyenler,iranın gücünü görsünler...Amerikanın kabadayılığı bitti artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri