Rus savaş uçakları İdlib'e saldırdı

IŞİD'e müdahale yalanıyla Suriye'ye giren Rusya, muhalifleri ve sivil vatandaşları vurmaya devam ediyor.

Rus savaş uçakları İdlib'e saldırdı
Rus savaş uçakları İdlib'e saldırdı
GİRİŞ 09.01.2016 15:02 GÜNCELLEME 09.01.2016 15:09
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Suriye'nin İdlib kentinde Rus ordusuna ait savaş uçaklarının, muhaliflerin kontrolündeki Maaret en-Numan ilçesine düzenlediği hava saldırısı sonucu 47 kişinin öldüğü, 100 kişinin yaralandığı bildirildi. 

AA muhabirinin ilçedeki sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rus savaş uçakları muhaliflerin kontrolündeki Maaret en-Numan'da, pazar yeri, sivil yerleşim alanları ve Nusra Cephesi'nin kontrolündeki bir cezaevini bombaladı. Saldırıda çoğunluğu sivil 47 kişi hayatını kaybetti, 100 kişi yaralandı.

Bombardımanın gerçekleştiği bölgede büyük hasar meydana geldiği belirtildi. 

Öte yandan Rus savaş uçaklarının, ilçede Nusra Cephesi'nin kontrolündeki mahkeme binasına da saldırdığı, sivil savunma ekiplerinin, ölü ve yaralıları enkaz altından çıkarmak için arama kurtarma çalışmaları yaptığı aktarıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • We Are Machines 8 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın kendi seçtiği müttefik hariç (PKK-YPG Terör Örgütü) ABDye güvenen kim varsa, Suriyeli İslâmi muhalefet başta, ikinci planda Suud (nükleer anlaşma sağolsun!) ve son kertede Türkiye... ABD uygun şartlarda, bu ittifakı Rusyaya sattı. Herşey açık. Esad 1 tane adam. 1 sene sonra emekli olsa bile aslolan Baas Partisi. Ve Baas kalıcı belli. "Stratejik Derinlik" tahlili, 2014 Ekiminde batışa geçmişti. 2015 Ekimiyle derinliği geçtim, sığlık bile kalmadı. Hama ve güneyinden de, Fıratın doğusundan da vazgeçtik çoktan. Eh, Kalan topraklarla 1 BayırBucak hedefi hariç, Halep-İdlib CCumhuriyeti için pazarlık vakti. Sırf İkna edilebilmemiz için Telef Edilen bunca garibana yazık.
    Cevapla
  • aklet 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahu Teala sizin ve size destek veren münafıkların belasını versin
    Cevapla
  • sami kaya 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah cezanızı versin ,rusya, putin ve müslümanlara zarar veren bütün caniler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!