Yıkılan mahallelerde bir tek canlı kalmadı

Höllük’te yaşayan 93 yaşındaki Zeliha nine, evlerini harebeye çeviren Ruslara, diye feryat etti.

Yıkılan mahallelerde bir tek canlı kalmadı
Yıkılan mahallelerde bir tek canlı kalmadı
GİRİŞ 10.01.2016 07:45 GÜNCELLEME 10.01.2016 07:45
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Halep'in Türkmen mahallelerinden Höllük'ye yaşayn 93 yaşındaki Zeliha Deveci, Suriye savaşının en acı boyutlarını anlattı. Zeliha nine, evlerini harebeye çeviren, evlatlarını katleden Ruslara, “Ey Rusya biz size ne yaptık?” diye seslendi. Derme çatma evinde yaşam mücadelesi veren, 8 yıl önce eşini kaybeden, 9 çocuğu Halep'i terk eden Zeliha nine, evinden ayrılmayacağını söyledi.

MAHALLELERİ YIKTILAR

Rusların hava, Esed'in varil bombaları ile evi ve sokağı defalarca isabet alan Zeliha nine, zalimleri Allah'a havale ettiğini belirtti. Rusların düzenledikleri hava saldırıları ile son 2 ay içerisinde Halep kasabasındaki Höllük, Haydariye, Beybiyn, İmzarat Şeyhıdır gibi Türkmen mahallelerini yerle bir ettiğini ifade eden Zeliha nine şunları anlattı: “Bombalar beni derme çatma evimden koparamayacak. Kanımın son damlasına kadar Höllük'ten ayrılmayacağım.”

EVİMİ TERK ETMEM

Türkmen nine, bir sabah kapının önünde beklerken sokağa düşen 3 Rus füzesinden birinin evine isabet ettiğini ve evinin duvarında 1.5 metre genişliğinde delik açtığını anlattı. Şu an saldırılar karşısında kapısı ve penceresi yerinden çıkan duvarını çarşafla kapatan Zeliha nine, “Bitmeyen bombardımanlar karşısında uyumayı unuttuk. Bize bu zulmü reva gören Esed, Rusya ve İran'ın, Allah tarafından mutlaka cezalandırılacağına inanıyorum. Bütün zorluklara rağmen muhaliflerin getirdiği yemeklerle ayakta kalmaya çalışıyorum. Sivil yaşlı gözetmeden her yeri bombalayan Esed, Rusya ve İran'ı Allah'a havale ediyorum. Yaşadığım toprakları terk etmeyi hiç düşünmüyorum” diye konuştu.

Madaya'dan farkımız yok

Mahallede gıda sıkıntısı yaşandığını söyleyen Zeliha nine, “Kilometrelerce süren enkaz yığınları arasında tek bir canlının dahi kalmadığı bir çok mahallede su ve gıda başta olmak üzere bir çok sıkıntı yaşanıyor. Eğer yardım ulaşmassa buraları da Madaya'dan farksız olur” dedi.

Halep'e günde 14 füze

Suriye'de halen 200 bin sivil muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde yaşıyor. PKK'nın Suriye kolu PYD ve askeri kanadı YPG'nin, muhaliflerin giriş koridoru olan Kastilo geçidine saldırıları devam ederse önümüzdeki günlerde Halep de, Madaya ve Yermuk gibi büyük çaplı kuşatma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir. Halep'in merkezine Rus ve Esed rejimi tarafından günde ortalama 8 ile 14 füze ve varil saldırısı gerçekleştiriliyor. Halen Halep'in yüzde 60'a yakın kısmı muhalif güçlerin kontrolünde bulunuyor.

Muhaliflerden karşı saldırı

Çatışmaların sürdüğü Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı'nda, muhalifler, ilerleme kaydetti. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, muhalifler, bölgenin kuzeyindeki Dardağan köyü çevresinde karşı saldırıya geçti. Şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgede muhalifler, Dardağan köyünü ele geçirdi. Köy ve çevresindeki çatışmalar devam ederken, rejim topçuları ile Rus jetleri bölgeyi vurmaya devam ediyor. Patlama sesleri Hatay'ın Yayladağı ilçesinden de duyuluyor.

Yılmaz Bilgen  - Yeni Şafak

YORUMLAR 3
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Arka planda görünen mahalle hiç de yıkılmış enkaza dönmüş bir mahalleye benzemiyor.
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu yazı adeta Türkiyenin dış siyasetine yön veren biri tarafından yazılmış.
    Cevapla
  • Muş li 8 yıl önce Şikayet Et
    Amaçları Haçlı ya hizmet edecek Ermeni yandaşı asil olmayan Kürt leri kullanarak rant saglamak silah ve ticari amaçlı olarak kullanmak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı