Açlığın Yanına Soğuk Eklendi!

Ülkelerindeki savaştan kaçarak ağır şartlarda yaşamak zorunda kalan Suriyeli mülteciler, açlığın yanı sıra şimdi de soğukla mücadele ediyor.

Açlığın Yanına Soğuk Eklendi!
Açlığın Yanına Soğuk Eklendi!
GİRİŞ 19.01.2016 14:27 GÜNCELLEME 19.01.2016 14:27

Çoğu Suriyeli mülteci ülkelerindeki şartlardan dolayı çıktıkları çileli yolculuğa kışa rağmen devam ederken dün de Sırbistan’dan yola çıkan bine yakın mülteci zorlu koşullarda yürüyerek Avusturya sınırına ulaşmaya çabaladı.

Son süreçte Avrupa'da devlet kademelerinden mültecilere yönelik baskı ve istmemezlik daha da artarken uzmanlar Avusturya'nın bu doğrutuda ülkeye doğru gelen mültecilere kapıları kapatma ihtimalinin olduğunu belirtiyor.

Bu konuda Almanya başta olmak üzere diğer Avrupa ülkelerinin de birçoğundan mültecileri ülkeye almama konusunda alttan alta destek gören Avusturya'da yetkililer yaptıkları açıklamalarda "Mülteci göçlerinde idealimiz göçmenleri Avrupa Birliği’nin dış sınırlarında durdurmaktır" ifadelerini kullanıyor.

"AB, Mülteci Başlığıyla Toplandı"

Öte yandan geçtiğimiz gün toplanan Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Konseyi temel gündem maddesi olarak Mülteciliği belirledi. Mültecilik sorununun konuşulduğu konseyde Bakanların Suriye’den Türkiye’ye oradan da Yunanistan ve diğer Avrupa ülkelerine uzanan kaçak göç yolunu kesmenin formüllerini masaya yatırdığı öğrenildi.

Yunanistan ve Avusturya gibi ülkelerin dışişleri bakanları, Ankara’yı kaçak göç akınını engelleme konusunda ‘üzerine düşeni yapmamakla’ eleştirdi.

Suriyeli göçmenlere yönelik açık kapı politikası nedeniyle bir süredir iç kamuoyunun baskısını ensesinde hisseden Alman hükümetinin de bir dizi yeni tedbiri devreye sokmayı planladığı belirtiliyor

KAYNAK: MÜSLİMPORT
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir