Katil Esed ordusunun gizli silahı

Dar sokaklar ve moloz yığınlarıyla dolu yollarda ilerlemeye çalışan katil Esed , ordusu, çatışmalarda motosikletlerden yararlanıyor.

Katil Esed ordusunun gizli silahı
Katil Esed ordusunun gizli silahı
GİRİŞ 20.01.2016 13:50 GÜNCELLEME 20.01.2016 16:36
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Suriye ordusu, geçen hafta Türkiye sınırına 12 kilometre mesafede bulunan Salma şehrini geri aldı. Kent, 2012 yılından beri  muhaliflerin elindeydi.

Şehrin dar ara sokakları ve çevresindeki orman, Salma'nın geri alınışını zorlaştırdı. Rus jetlerinin hava operasyonları hedefine ulaşırken, Suriye hükümeti ise şehre tank ve zırhlı araçlarla girmenin neredeyse imkansız olduğunu fark etti ve yeni bir strateji kullanıldı: Motosikletler.

Sağladığı manevra kabiliyeti sayesinde sürücüsünü keskin nişancıların kurşunlarından koruyan motosikletlerin ağır araçlar için yerleştiren mayınları tetiklememesi de tercih edilmelerinin başka bir sebebi.

YORUMLAR 4
  • ertantanngmail 8 yıl önce Şikayet Et
    Biz Pkk'yı nasıl görüyorsak Suriye halkı da muhalifleri aynı görüyor.
    Cevapla
  • müslüman 8 yıl önce Şikayet Et
    @mertakgun Rusya resmi olarak desteğini daha yeni göstermeye başladı. Suriye tarihini incelersen rusya bu esadlara desteğini her zaman devam ettirmiştir. Rusyanın hafız esada gönderdiği işkence uzmanlarını bilmezsiniz.
    Cevapla
  • mert akgün 8 yıl önce Şikayet Et
    ddd ye:Eğer esad sizin bahsettiğiniz kadar zalim olsaydı,şimdiye kadar öldürülürdü.Rusya daha yeni suriyeye girdi.Savaşın başladığı 2011 den 2014 kadar dediğim olabilirdi.Demekki adamın destekçisi varki,şimdiye kadar ayakta duruyor.
    Cevapla
  • ddd 8 yıl önce Şikayet Et
    suriye halki degil esedci nusayriler ve sapkin acemler oyle goruyor..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu