G. Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail anlaştı!

G.Kıbrıs-Yunanistan-İsrail üçlü zirvesine katılmak için Rum Kesimi'ne giden İsrail Başbakanı Netanyahu, Rum Başkanlık Sarayı’nı ziyaret etti

G. Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail anlaştı!
G. Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail anlaştı!
GİRİŞ 29.01.2016 09:28 GÜNCELLEME 29.01.2016 11:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve beraberindeki heyet, Güney Kıbrıs-Yunanistan-İsrail üçlü zirvesine katılmak üzere geldikleri Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde Rum Başkanlık Sarayı’nı ziyaret etti. Netanyahu ve heyeti için burada resmi karşılama töreni düzenlendi. Netanyahu, iIII. Makarios heykeline çelenk koydu. Netanyahu’ya Altyapı, Enerji ve Su Kaynakları Bakanı Yuvan Steinitz'in de yer aldığı kalabalık bir heyet eşlik ediyor.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Güney Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, ilk zirve toplantısını bugün Güney Kıbrıs’ta gerçekleştiriyor. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin resmi radyosu RIK, “Lefkoşa Bildirisi”nin onaylanması beklenen zirvenin saat 12.00 sularında başladığını duyurdu. Enerji, turizm, taşımacılık, su kaynakları ve ekonomi konularının ele alınacağı zirvede bir de su kaynaklarıyla ilgili karşılıklı anlayış memorandumu imzalanacak. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • altan 8 yıl önce Şikayet Et
    Tükürüğümüzle boğarız inş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Irak'ta peş peşe patlamalar! Askeri üsse hava saldırısı düzenlendi
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti