ABD, Musul için 10 tugay hazırlıyor

ABD, Musul'u geri almak için 2-3 bin kişiden oluşması planlanan 10 birlik için eğitim hazırlıklarına başladı.

ABD, Musul için 10 tugay hazırlıyor
ABD, Musul için 10 tugay hazırlıyor
GİRİŞ 31.01.2016 07:11 GÜNCELLEME 31.01.2016 07:11
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD öncülüğündeki koalisyonun IŞİD’e karşı yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonları Sözcüsü Albay Steve Warren, IŞİD’in sözde başkent ilan ettiği Suriye’nin Rakka kentinden çıkarılmasının bir yıldan fazla zaman alabileceğini söyledi. 

Warren, Irak’ta örgütün kontrolünde bulunan Musul’un geri alınması için uluslararası koalisyon güçlerinin en az 10 askeri birlik oluşturması gerektiğini söyledi. Bu doğrultuda Iraklı güvenlik güçlerinin hazırlığının devam ettiğini belirten Warren, “Bunun kabaca 2 bin ila 3 bin arasında değişen yaklaşık 10 birlik olacağını düşünüyoruz” dedi.

Uluslararası koalisyonun bugüne kadar 20 bin civarında Iraklı güvenlik gücünü eğittiğini vurgulayarak daha önce de eğitim almış olanlar dahil yeni güçlere Musul operasyonunun başlamasının öncesinde yeni ilave eğitimler vermek istediklerini kaydetti.
 
Musul, Haziran 2014'ten beri IŞİD'in kontrolünde bulunuyor.

YORUMLAR 6
  • Temel candan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu haber USA yi acik etti hain plan bizi ordancikarma plani hadi.barzani bagimsizlik Ilan et muttefik olalim
    Cevapla
  • muzaffer 8 yıl önce Şikayet Et
    türkiyeye dur dediler, abd giriyor. bizim daha cesaretli olmaya ihtiyacımız var vurun girin neyse bedeli çekelim, ben gönüllü askerim...
    Cevapla
  • Aklı Selim 8 yıl önce Şikayet Et
    Elin gâvuruna birşey diyen yok, Türk askeri Irak'a girince kıyameti koparmışlardı. Müslüman idareciler böyle devam ettiği müddetçe Ortadoğu'da ki kan durmaz.
    Cevapla
  • hakikat 8 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve Mütefikleri Ortadoğuda ne yapmak istiyorlar?Kendi çikarlari için çalişmaya başladılar.TÜRKİYE. ye yıllarca zarar veren Terür örgütlerine silah ve lojistik yardim yaparak mütefigine hiyanette bulunmaktadirlar.
    Cevapla
  • Ebyad 8 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar onlara: «Düşmanlarınız size karşı ordu topladı, onlardan korkun.» dediklerinde, bu, onların imanını artırdı ve şöyle dediler: «Allah bize yeter. O ne güzel vekildir» Al-i İmran 173
    Cevapla
  • ebu mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahu Ekber..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor