"Obama'nın koalisyon elçisi Kobani'de"

ABD ilk kez Suriye'nin içine hükümet yetkililerini gönderdi.

"Obama'nın koalisyon elçisi Kobani'de"
"Obama'nın koalisyon elçisi Kobani'de"
GİRİŞ 01.02.2016 10:02 GÜNCELLEME 01.02.2016 14:15
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

AFP'nin Kürt kaynaklara dayandırdığı haberine göre, ABD Bakanı Barack Obama'nın IŞİD'le mücadele için kurulan koalisyondaki Özel Temsilcisi Brett McGurk ile İngiliz ve Fransız diplomatlar Kobani'de terör örgütü YPG'nin başını çektiği Demokratik Suriye Birlikleri üyeleriyle görüştü. 

Ajansa konuşan bir Kürt kaynak, görüşme için "Uluslararası koalisyondan üst düzey askeri heyet Suriye Demokratik Birlikleri'nin üst düzey üyeleriyle bir araya geldi" ifadelerini kullandı. 

Kürt kaynak görüşmede IŞİD'e karşı askeri planların gündeme geldiğini belirtirken, AFP görüşmeyi sahadaki başka bir kaynağa daha doğrulattığını belirtti. 

EL SIKIŞIRKEN ÇEKİLEN FOTOĞRAFLAR

McGurk'un askeri işbirliği için ziyaretiyle ilgili resmi kaynaklar bilgi vermezken, el sıkışırken çekilen fotoğraflar sosyal medyada yayınlandı.

Washington’un IŞİD ile mücadele kapsamında desteklediği Kürt YPG güçleri, Ekim ayında yeni bir askeri ittifak kurduğunu açıklamıştı. PKK’nın Suriye kolu PYD’nin silahlı kanadı YPG ve YPJ'nin başını çektiği oluşuma katılan gruplar Suriye Arapları İttifakı (Devrimciler Ordusu, Burkan el Furat Operasyonu Bileşenleri, Sanadid Birlikleri, Yiğitler Birlikleri, Cezire Tümenleri Birliği), Süryani Askeri Konsey, YPG, YPJ olarak listelenmişti. 

YORUMLAR 20
  • MEMOCAN 8 yıl önce Şikayet Et
    dünyaya jandarmalık yapmaya kalkışmanın bedelini bir gün mutlaka ödeyecek bu rusya amerika ve israil
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Türk, Kürt kardeştir. gerisi hikaye ne Amerika nede Rusya ve diğerleri onlar dost değil. Kuzu postuna bürünmüş kurt hepsi. Allah ülkemizi ve Devletimizi korusun.
    Cevapla
  • murtaza 8 yıl önce Şikayet Et
    Amerika, ile, Rusya bu bölgede çok büyük bir komplo kuruyor türkiyeyi de doğuda pkk, ile oyalıyor, alice ngiz oyunu ile türkiyeyi diz,çöktürdü,bir sabah kalktığımızda, sokağımızda amerika Rusya askerlerinin dolaştığını görürsek şaşırmayalım, hatta dahada ötesi ama bizim ahmak, gafil ve saf ayağına yatan yöneticiler, bazı gerçekleri görmezden gelip, kendilerini avutuyor, ortada gerçek birtanesi, oda sıra türkiyede, onlar bizi katletmeden, biz en azından savaşırız onurumuzla, şehit oluruz, artık zamanı geldi.
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye maalesef sıkıbir şekilde kıskaca alınıyor. Bunu görmemek gözleri dünyaya kapamak demektir. Bizi ikinci bir çanakkake dayatmasıyla karşı karşıyayız.Türkiye dönülmez bir uçurumun eşiğinde yavaş yavaş sicak gelışmelere seyirci kalıp,gündelik terör belasıyla oyalanıyor.Asıl oyun daha başlamadı. Allah sonumuzu hayreylesin. Amin
    Cevapla
  • Barbaros 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin yapaczğı tek iyi iş pyd karşıtı kim olursa olsun destek verip buralardan pydyi sürmektir.bu sefer Türkiyeye gelende alınmamalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
Şimşek: Yabancı ilgisi somut kaynak girişine dönmüş durumda