Esed Rus desteğiyle ele geçirdi

Esed rejimi, Rus savaş uçaklarının desteğiyle Halep'in kuzeyindeki bazı köylerin kontrolünü ele geçirdi.

Esed Rus desteğiyle ele geçirdi
Esed Rus desteğiyle ele geçirdi
GİRİŞ 02.02.2016 14:34 GÜNCELLEME 02.02.2016 14:34

Suriye rejim güçlerinin, Rus savaş uçaklarının desteğiyle Halep'in kuzeyindeki bazı köylerin kontrolünü ele geçirdiği bildirildi. 

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, iki günden bu yana hem Rusya'nın hem de rejimin yoğun bombardımanı altındaki Halep'te, Tel Cibin, Duveyr Zeytun ve Hırdeteyn köyleri ele geçirildi. 

Kentin kuzeyindeki bölgelerde İran destekli milislerin de karadan yardımda bulunduğu belirtildi.

Rus savaş uçaklarının dünden bu yana Anadan ilçesi ile Başköy Köyü çevresinde muhaliflerin rejimle olan cephe hatlarına 100'den fazla hava saldırısı düzenlediği, Mare ilçesinde de muhaliflerin terör örgütü DAEŞ'le olan cephe hatlarıyla ikmal yollarını bombaladığı ifade ediliyor. Suriye rejiminin, Halep'in kuzeyinde Şii nüfusun yoğunlukta olduğu ve halihazırda muhaliflerin kontrolünde bulunan Nubul ve Zehra beldelerine ulaşmak için bölgeyi bombaladığı belirtiliyor.

Öte yandan Halep'teki Yerel Koordinasyon Komitesi üyelerinden Ebu Ammar, Rus uçaklarının dün ambulans ve sivil araçlara saldırdığını, saldırılarda iki sağlık görevlisinin hayatını kaybettiğini aktardı. 

Ebu Ammar, Rusya'ya ait savaş uçaklarının saldırılarında 800 ailenin yerinden olduğunu vurgulayarak ''Rus uçaklarının saldırılarından kaçan aileler, Suriye'nin Türkiye sınırına yakın, güvenli bölgelere göç etti. Rus saldırılarının bu şekilde devam etmesi halinde bölgede daha büyük bir göç dalgası yaşanabilir" dedi.

Rus savaş uçaklarının Anadan'a dün düzenlediği saldırılarda 4 kişi ölmüş, 60 kişi yaralanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!