ABD’nin yardım pisti görüntülendi

PYD ve Arap müttefiklerinin oluşturduğu SDG’nin Haseke vilayetinde denetimi altında tuttuğu hava pisti görüntülendi.

ABD’nin yardım pisti görüntülendi
ABD’nin yardım pisti görüntülendi
GİRİŞ 04.02.2016 09:22 GÜNCELLEME 04.02.2016 13:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Amerikan yayın kuruluşu CNN, Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke vilayetinde, terör örgütü PKK ile bağlantılı PYD’nin denetimindeki uçak pistini görüntüledi. Pistin etrafında herhangi bir kontrol kulesi ve ışık olmadığını belirten muhabirler, çevreyi işaretlemek için oluşturulmuş bir toprak yığını ile yeni genişletilmiş pisti düzleştirmek için kullanılan bir traktör bulunduğunu kaydetti.

CNN, güvenlik önlemlerinin ilk bakışta görünenden daha sıkı olduğunu anlatmak için PYD’nin silahlı kolu YPG’ye ait silahlı kamyonetin birkaç dakika içinde gelmesi örneğiyle ifade etti. Milislerden birinin “Burası kapalı bir askeri bölge” dediği, “yardımı bırak ve git” şeklinde özetlediği pistin ABD’nin Kürt ve Arap müttefikleri ile sahada görev yapan Amerikan Özel Kuvvetler Birliği’ne lojistik destek sağlayacağı kaydedildi.

PENTAGON’DA DEĞİL

ABD Savunma Bakanlığı’nın Suriye’de herhangi bir pistin denetimini eline almadığını açıkladığını hatırlatan CNN, şu an için YPG ile Arap grupların ittifakı olan Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) IŞİD’in elindeki petrol sahalarına yaklaşmaya devam ettiğini belirtti. CNN, SDG’nin hemen hemen günlük olarak “Ortak Operasyonlar Merkezi” sayesinde ABD öncülüğündeki koalisyon hava saldırılarından destek aldığını aktardı.

RİMELAN ADI YER ALMADI

Bir dönem zirai uçaklar için kullanılan ve Rimelan kasabasının güneyinde yer alan pist, geçtiğimiz günlerde yine Haseke vilayetinde bulunan ama Esad rejiminin denetimindeki Kamışlı kentinde yer alan havalimanına 16 Ocak’ta Rus askeri heyetinin inceleme ziyareti yapmasından sonra gündeme gelmiş ve ABD hava araçlarının kullanımına açıldığı söylenmişti.

BİLGİ NOTU: Pist terör örgütü IŞİD’in petrol sahaları ve mevzilerinden 160 kilometre uzakta. Pistin boyu yaklaşık iki katına çıkarılmış. Boyu 700 metreden 1320 metreye uzatılmış. Böylece Amerikan yapımı C130 tipi Herkül nakliye uçakları için uygun hale getirilmiş.      

YORUMLAR 1
  • Temel candan 8 yıl önce Şikayet Et
    Amerika cin rusya almanya Iran ingiliz düşman ama en kotusu muhalefet ayagina yatan ajan siyasiler ve yalanlarla beyin yikayan Basin yayin bu zinciri kiramazsak ulke ikiye değil use bolunecek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar