Putin ve Esed'in korkunç Halep planı!

Esad ve müttefikleri, dün sabah Lazkiye’nin Türkiye sınırındaki köylerini bombaladı. Amaç İdlib’i ele geçirip Halep’i kuşatma altına almak.

Putin ve Esed'in korkunç Halep planı!
Putin ve Esed'in korkunç Halep planı!
GİRİŞ 05.02.2016 08:40 GÜNCELLEME 05.02.2016 08:43
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Rusya’nın hava saldırıları, İran’ın milis desteğiyle ilerleyişine devam eden Esad rejimi, Nubul ve Zehra köylerini ele geçirerek muhaliflerin yardım yolunu kesmesinin ardından gözünü İdlib’e dikti. Rejimin, İdlib’i de ele geçirerek muhaliflerin başkenti konumundaki Halep’i düşürüp 25 Şubat’a ertelenen Cenevre görüşmeleri öncesi Suriye muhalefetine son darbeyi vurmayı planlıyor. Esad güçleri aynı zamanda Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı ve Cebel Ekrad bölgelerine yoğun top ve füze atışı yapıyor.

PYD DE DAHİL

BM öncülüğünde gerçekleşen ve muhaliflerin şartlarını yerine getirmeyen Esad rejimi ile gittikçe artan Rus saldırıları nedeniyle sonuç alınamayıp ertelenen müzakereler öncesi korkunç bir plan yapılıyor. Esad rejimi, Rusya, İran ve Hizbullah ittifakı bölgede muhalifleri aciz bırakmak ve talepte bulunamayacak hale getirmek için bir çok noktadan aynı anda saldırıyor. Halep’i kuşatma altına alan ittifak Lazkiye’den İdlib ve Halep koridorunda ilerleyerek muhalifleri bir alanda sıkıştırmak istiyor. Bu sırada Afrin’in doğusundan da terör örgütü PYD’nin muhaliflerin elinde bulunan Azez’e oradan da Cerablus’a ilerletilmesi isteniyor.

Esad, Rusya, İran ve Hizbullah ittifakı dün Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı ve Cebel Ekrad bölgelerine saldırdı. Bölgeyi yoğun top ve füze atışı yapan Esad güçleri Kelez ve Kuruca köyleriyle Cebel Ekrad’daki stratejik bir yol ve bir kamp bulunduran Obin köyünü hedef aldı. Halep’te de Rus saldırıları nedeniyle aralarında kadın ve çocukların da olduğu 25 sivil öldü, 60 kişi de yaralandı Öte yandan, Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri’nin yaptığı açıklamaya göre, Esad rejiminin 5 komutanı ve terör örgütü PYD komutanları Afrin’in kuzeybatı mahallerinde görüldü. Muhaliflerin kıskaca alınmasını fırsat bilen terör örgütü PYD, Azez- Cerablus hatttına saldırarak hem muhalefeti zayıflatmak hem de sözde kantonları birleştirmek istiyor.

PROJE BELLİ: YA BEN YA DAEŞ

Cenevre’de görüşmelerin başladığı hafta Suriye rejimi 4 yıldır ele geçirmek istediği Nubul, Zehra ve Başköy’e ulaşarak muhaliflerin ülkenin Kuzey kırsalı ve Türkiye ile bağlantısını kesti. Sadece Pazartesi ve Salı, Rusya bölgeye 270’den fazla hava saldırısı gerçekleştirdi. Halep’in izole edilmesi ve ikmal yollarının kapanması ile İdlib ve Hama’daki muhalif unsurlar da izole edilmiş oldu. Tam kuşatma sonrası muhalif bölgelere gıda ambargosu uygulanacak ve kontrol edilebilir hale gelecekler. Lazkiye kırsalından hareket eden rejim Halep’in Babus Selam sınır kapısı ile olan bağını kesmeye odaklandı. Rejim Halep’i ele geçirdikten sonra muhalifler zayıflayacak ve dünya kamuoyuna “ya ben ya DAEŞ” diyecek. (Star)

YORUMLAR 14
  • Timurlenk 8 yıl önce Şikayet Et
    PYD DE DAHİL Putin ve Esed'in korkunç Halep planı!...neyse artık bir şey yapılmayacaksa gürlemenin anlamı yok
    Cevapla
  • huuu 8 yıl önce Şikayet Et
    türkiyem nerede?
    Cevapla
  • zatar 8 yıl önce Şikayet Et
    korkunç plan dediğin ülkesini korumak, ya da o zaman diyarbakırda türkiyenin korkunç planı da diyebiliriz
    Cevapla
  • şahan 8 yıl önce Şikayet Et
    En korkunç plan ABD ve İsrailin ülkemiz üzerindeki planları ABD ve iSrail en büyük şer kaynağı. En büyük tehtit onlar. Diyarbakır surda o bir türlü girilemeyen bodrum katında ABD ve İSrail ajanları var bunlardan bahsedin. bırakın halepi şamı
    Cevapla
  • islam 8 yıl önce Şikayet Et
    müslümanlar birlik olmadan olmaz.
    Cevapla
  • mısafir 8 yıl önce Şikayet Et
    müslüman akıllı olup birlik beraber olup bilime teknolojiye üretmeye yönelmeli.suriyeliler gii ne pahasına olursa olsun savasmak yerıne kaçanlar gibi olursak hepimizin sonu yakın...hiç bişey üretmemişler ne silah var ne teknoloji ellerinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ın yeni hocası belli oluyor! İşte öne çıkan isim
Selçuk Bayraktar'dan PKK destekçisi Geerdink'e iki dilde yanıt