ABD'den Suudi Arabistan'a destek

Suudi Arabistan'ın Suriye'de DAEŞ'e karşı kara harekatı sinyali vermesi ABD tarafından memnuniyetle karşılandı.

ABD'den Suudi Arabistan'a destek
ABD'den Suudi Arabistan'a destek
GİRİŞ 05.02.2016 09:28 GÜNCELLEME 05.02.2016 09:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Suudi Arabistan’ın terör örgütü DAEŞ’e karşı uluslararası koalisyona kara kuvvetleriyle katılma fikrini “memnuniyetle karşıladığını” belirterek, konuyu gelecek hafta Brüksel'de Suudi yetkililerle ele alacağını söyledi.

Carter, Nevada’da askeri hava üssünde katıldığı programda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir soru üzerine Suudi Arabistan’ın kara operasyonuna katılmaya hazır bulunduklarına dair haberleri gördüklerini belirten Carter, “Gelecek hafta Brüksel’de Suudi Arabistan ve diğer 25 ülkeyle bu tür katkıyı görüşmeyi umuyorum” ifadesini kullandı.

Carter, DAEŞ’e karşı yürütülen kampanyayı hızlandırma isteği gösteren ABD’nin yanı sıra Suudi Arabistan yönetiminin de örgüte yönelik savaşta daha fazlasını yapma istekliliğini yansıttığını belirterek, koalisyonun diğer üyelerinin de aynı anda çabalarını artırması durumunda daha iyi iş çıkaracaklarını ve böylelikle örgütü yenilgiye uğratmanın kolaylaşacağını dile getirdi. Carter, “Dolayısıyla bu tür haberler çok memnuniyet verici. Suudi Arabistan savunma bakanı ile gelecek hafta bunu ve yapabilecekleri diğer tür katkıları görüşmeyi sabırsızlıkla bekliyorum” yorumunu yaptı.

Ashton Carter, Brüksel’de gelecek hafta yapılacak savunma bakanları toplantısının, DAEŞ’e karşı verilen mücadeleyi daha geniş tabanlı hızlandırmaya yardımcı olması için planlandığını kaydetti.

Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı Müsteşarı Tuğgeneral Ahmed Asiri, El Arabiya televizyonuna yaptığı açıklamada, uluslararası koalisyon ile DAEŞ'e yönelik yapılacak muhtemel kara operasyonuna katılmaya hazır olduklarını bildirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Deas 8 yıl önce Şikayet Et
    Suidileri memnuyetle ve bir okadar sevkle bekliyoruz
    Cevapla
  • hidocan 8 yıl önce Şikayet Et
    ulan nasil oyunlar oynuyorlar be film resmen cevriliyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri