Rusya Halep'te kimyasal kullanacak

Muhalifler eğer Halep'teki dış çemberi kıramazsa, kentteki 500 binlik nüfusun en az 200 bini Türkiye sınırına akın edebilir.

Rusya Halep'te kimyasal kullanacak
Rusya Halep'te kimyasal kullanacak
GİRİŞ 06.02.2016 06:28 GÜNCELLEME 06.02.2016 10:43
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Halep'in merkez ve kuzey kırsalı ile bağlantı koridorunu kapatan Rusya-Esed ittifakı onbinlerce mültecinin Türkiye sınırına akın etmesine sebep oldu. 200 binden fazla Suriyeli, gelişmelere bağlı olarak sınıra yönelebilir. Halen sınırın Suriye tarafında İgde, Havar, Şimeyrin, Azez, Siccu ve Bab es-Selame bölgesinde 20 binden fazla Suriyelinin bekleyişi sürüyor. Kuşatmanın Halep merkezini daha fazla tehdit etmesi halinde Türkiye'ye gidebilecek mülteci sayısının 200 binin çok üzerine bile çıkabileceği belirtiliyor.

KİMYASAL BOMBA RİSKİ!

Halen 500 bin civarında sivilin yaşadığı Halep'te kuşatma tehdidi artarken, merkezden Türkiye sınırına açık tek kanal olan Ham Kefer, Hamra, Hana, Asel, Sermede güzergahından Reyhanlı, Atme bölgesine büyük çaplı bir göç dalgası ihtimali artıyor.
Öte yandan bölgedeki kritik durum devam ederken Halep eski Askeri Meclis Başkanı Zahir Sakit, Rusya'nın muhaliflerin kontrolündeki bölgelere tahrip gücü yüksek kimyasal bomba atma ihtimali bulunduğunu söyledi. Sakit, “Ruslar, Hımeymin, Daba, Şayrat ve Tartus askeri üslerinde özel kimyasal depolama üniteleri kurdu. Savaşın seyrine göre Rusya, Suriyeli muhaliflere yönelik tahrip gücü yüksek kimyasal bombalar kullanabilir” diye konuştu.

SON 5 YILIN EN AĞIR BOMBARDIMANI

5 yıldır varil, fosfor, vakum bombalarıyla büyük oranda harabeye dönen Halep'ten ayrılmayan siviller, son dönemde şiddetlenen ve dozu artan hava saldırılarına ek olarak ikmal yollarının tehlikeye girmesinden dolayı büyük panik yaşıyor. İmkanı olan birçok Halepli, Bab el-Hava-Halep hattı da kapanmadan önce kenti terk etmeye çalışıyor. Merkezde bulunan Şeyh Hıdır, Höllük, Haydariye, Bostan Paşa gibi Türkmen mahalleleri de son 5 yılın en ağır bombardımanının hedefi oluyor. Halep Belediye Başkanı Abdulaziz Mağribi, rejim ve Rus ittifakının kendilerini kuşatıp açlığa mahkum ederek ve havadan katlederek tüm halkı yok etmeye çalıştığını, dünyanın da bu trajediyi izlemekte olduğunu söyledi.

Yılmaz Bilgen - Yenişafak

YORUMLAR 17
  • tuba 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahım su zalimlerin zulmünden bizleri koru Yarabbi
    Cevapla
  • bertan urfa 8 yıl önce Şikayet Et
    muhaliflere uçasavar ve savaş uçakları bomba satmak gerek bu normaldir ticarettir çünkü onlarla hava kuvvetlerine ait hertürlü envanterin ticareti yapılması gerekiyor
    Cevapla
  • Ahmet Han 8 yıl önce Şikayet Et
    Biz akılsız müslümanlar olarak birlik olmadıkça maaesef bunları hak etmeye devam edeceğiz. Türkiye- Mısır - suud- pakistan- azerbaycan birlik olsa dünya diz çöker.
    Cevapla
  • Sisi mi? 8 yıl önce Şikayet Et
    Mısır derken kafan başka yerdeydi sanırım... Mısır'ı da bitirdiler, uyan istersen...
    Cevapla
  • OĞUZHAN 8 yıl önce Şikayet Et
    sisiden ne bekliyorsun zaten batılıların kuklası
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    Putin hitleri geçecek! Suriyede iranla beraber resmen katliam yapıyor!!!
    Cevapla
  • adem 8 yıl önce Şikayet Et
    dunyalık için birliktelik oluşturan şer ortakların birlik ve beraberlikleri daimi değildir. ..çıkarları bitince ortaklıklarıda biter.islam ümetinin birlik ve beraberliği kıyamete kadardır,bu birlikteliği en kısa zamanda gerçekleştirmeliyiz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı