Halep için büyük direniş

Rejim, Halep’in dış dünyayla tek bağlantısını sağlayan Kastillo Yolu’nu ele geçirmek için Rusya ile birlikte saldırıyor.

Halep için büyük direniş
Halep için büyük direniş
GİRİŞ 08.02.2016 12:07 GÜNCELLEME 08.02.2016 23:43
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Rus ve Esed uçaklarının ağır bombardımanları nedeniyle adeta hayalet kente dönen ve tüm sivillerin boşalttığı Handerat'ta rejim güçleri ile muhalif gruplar birkaç yüz metre uzaklıkta mevzi tutuyor.

EN BÜYÜK YARDIMCI RUSYA

Azez-Halep yolunu keserek muhaliflerin dış dünya ile bağlantı kurduğu iki hattan birini yok eden rejim güçleri şehri kuzeyden de kuşatıp ikinci insani yardım yolu olan Kastillo'yo ele geçirmek için bu cepheden şehre doğru yükleniyor. Rejim güçlerinin en büyük yardımcısı ise Rusya'ya ait ağır bombardıman uçakları ile ısı güdümlü füzeler.

MUHALİFLER DİRENİYOR

Rusya'nın havadan desteklediği Halep'i ele geçirme operasyonuna direnen muhalifler yer yer mevzilenmiş durumda. Ellerinde 'cehennem bombası', makineli tüfek ve uçaksavar gibi düşük etkide silahlar bulunduran muhalif savaşçılar Halep'i Esed'e vermemek için sonuna kadar savaşacaklarını belirtiyor.

HALEP DÜŞERSE DEVRİM OLMAZ

Muhalif komutan Ebu Leys Halep savaşının en kritik günlerine girdiğini anlattı: “Halep'i kaybetmemek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. İmkanlarımız kısıtlı evet ama hiçbir şeyimiz kalmazsa ellerimizi kullanacağız. Biz Halep'i kaybedemeyiz. Halep düşerse Suriye devrimi diye bir şey olmaz. Vahşiler kazanır ve insanlık kaybeder."

BÜYÜK GÖÇ

Rusya ve İran destekli eli kanlı Esed rejimi Halep'i tamamen ele geçirirse bir milyonu aşan sivil abluka sonucu açlıktan ölmemek için göç etmek zorunda kalacak. Şimdiden başlayan bu göç Türkiye, Türkiye üzerinden de Avrupa'ya doğru yönelecek.

HER GÜN 20 SİVİL ÖLÜYOR

Suriyeli doktor Dr. Osama Abol El-Ezz gazetecilere yaptığı açıklamada, Halep'in muhaliflerin elinde bulunan Batı bölümündeki kırsal alana geçtiğini söyledi. "Açlar, yerde yatıyorlar. Yardım bekliyorlar. Her gün yaklaşık 10 ila 20 kişi Rus uçakları ve rejimin bombardımanı nedeniyle öldürülüyor. Halep'te durum sürekli daha kötüye gidiyor. Hastaneler biraz yakıt ve ilaç stokluyordu. Ancak yeterli değil.
İnsanların hiçbir şey stoklama şansı yok çünkü yoksullar. Yardım kuruluşları yiyecek ve su stokluyordu ama bunun kentteki herkes için yeterli olduğunu sanmıyorum."

KAYNAK: YENİ ŞAFAK-HABER7
YORUMLAR 20
  • selami 8 yıl önce Şikayet Et
    iyide halep işidin elinde ne yani şimdi işidçilerimi desteklicez ? diğer muhalifler sadece bi kaç köyde merkez işidin elinde
    Cevapla
  • Oha 8 yıl önce Şikayet Et
    Şaka mısın birader?
    Cevapla
  • nuri 8 yıl önce Şikayet Et
    amerika herkesi tuzaga düşürdü.
    Cevapla
  • Türk 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah ım müslümanlara yardım et Rusya ve tüm kafirleri ve münafıkları kahrı perişan eyle.
    Cevapla
  • zübeyir 8 yıl önce Şikayet Et
    bir avuç mücahide 7 düvel nasıl adalet
    Cevapla
  • hakan yigit 8 yıl önce Şikayet Et
    nerde bu birlesmis milletler denen illet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Bahisçi trollün naylon şirketine İBB’den 1.5 milyonluk ihale! İşte belgesi