Kanada koalisyon güçlerinden uçaklarını çekiyor

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, IŞİD’e karşı kurulan koalisyondaki savaş uçaklarını geri çekeceklerini bildirdi.

Kanada koalisyon güçlerinden uçaklarını çekiyor
Kanada koalisyon güçlerinden uçaklarını çekiyor
GİRİŞ 09.02.2016 10:41 GÜNCELLEME 09.02.2016 10:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başkent Ottawa’da basın toplantısı düzenleyen Başbakan Trudeau,  koalisyonda hava bombardımanına katılan 6 CF-18 savaş uçağının bu görevinin 22  Şubat’ta sona ereceğini söyledi.
 
Hava yakıt ikmal ve gözetim uçaklarının bölgede koalisyon birliklerine  yardımda bulunmaya devam edeceğini, halen Kuzey Irak’taki Peşmerge ve Irak  askerlerine eğitim veren 69 Kanadalı askeri personelin sayısının da 230’a  çıkarılacağını belirten Trudeau, bölgeye insani yardımlara ağırlık vereceklerini  ifade etti.
 
Önümüzdeki 3 yıl boyunca bölgeye toplam 840 milyon dolar tutarında  insani yardımda bulunacaklarını vurgulayan Kanada Başbakanı Trudeau, Ürdün ve  Lübnan’da sayıları artan mülteciler için yerel kapasiteyi artırmak üzere 3 yıllık  dönemde 270 milyon dolarlık inşaat desteği vereceklerini bildirdi. Ülkesinin  bölgedeki diplomatik varlığını artıracaklarını anlatan Justin Trudeau, şunları  söyledi:
 
‘’Biz seçmenimize bir söz verdik. Bu sözümüzü tutmak durumundayız.  Bölgede IŞİD tarafından terörize edilmiş insanların bizim intikamımıza değil,  yardımımıza ihtiyacı var. Bizim koalisyondaki her işi yapmamız beklenemez. Biz,  bölgede doğru şeyleri yapmak ve doğru şeylerin yapılmasına yardım etmek  istiyoruz. Düşmanlarımız bize ne yapmak istiyor? Onlar bizi kinle şımartıp,  korkuya teslim olmamızı ve nefreti yükseltmemizi istiyorlar. Biz bunu  yapmayacağız.’’
 
‘’Kanada, cani katiller sürüsü tarafından yönetilen terörist gruptan  çok ama çok daha güçlüdür’’ diyen Başbakan Trudeau, bunun kendileri için en doğru  yaklaşım olduğunu vurguladı.
 
Trudeau’nun basın toplantısına, Dışişleri Bakanı Stephen Dion, Ulusal  Savunma Bakanı Harjit Sajjan ve Uluslararası Kalkınma Bakanı Marie-Claude Bibeau  da katıldı.
 
Kanada, Harper Başbakanlığındaki Muhafazakar Parti Hükümeti zamanında,  ABD liderliğindeki uluslararası koalisyona 6 CF-18 savaş jeti, bir CC-150 Polaris  hava yakıt ikmal uçağı, 2 CP-140 Aurora hava gözlem uçağı, 69 askeri eğitmen, 600  askeri personel ile katılmış ve 2015 yılı Nisan ayından itibaren de IŞİD  hedeflerini bombalamaya başlamıştı.

YORUMLAR 2
  • hyr 8 yıl önce Şikayet Et
    madem bizim hassasiyetlerimize önem vermiyorlar.bırakın işidi mişidi. kim kimi vuruyorsa vursun değil mi. muhalifleri vurmmayı kabul ederlerse koyverin hepsini.
    Cevapla
  • islam Devleti 8 yıl önce Şikayet Et
    Kanada devletinin Bu yaklasimindan dolayi memnuniyetimizi bildirir ve tesekkürü borc biliyoruz diger devletlerin ayni tavir icine girmesini bekliyoruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi