Rejim güçleri Miniğ Üssü'nü ele geçirdi

Reuters, terör örgütü YPG'nin Türkiye sınırı yakınlarında ve muhaliflerin elinde bulunan Miniğ Üssü'nü ele geçirdiğini duyurdu.

Rejim güçleri Miniğ Üssü'nü ele geçirdi
Rejim güçleri Miniğ Üssü'nü ele geçirdi
GİRİŞ 11.02.2016 12:01 GÜNCELLEME 11.02.2016 12:35
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Kürt güçleri ile rejim birlikleri arasında şiddetli çatışmalara sahne olan Miniğ Hava Üssü ile ilgili ilk haberleri doğruladı. İzleme Örgütü, Rusya'nın bölgede direnen muhaliflere karşı en az 30 hava saldırısı düzenlediğini de ekledi.

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'ye bağlı YPG'nin, muhaliflerin geçen hafta Şam rejimi tarafından Halep'in kuzeyinde başlatılan kara operasyonuyla mücadele etmesini fırsata çevirdiği belirtiliyor.

Rus hava desteği altında, Türkiye sınırına doğru ilerleyişini sürdüren Esad güçleri Azez koridorunun güneyinde Mayir ve Kiffin köylerini de alarak muhaliflerin kuzey Halep kırsalındaki kalesi Tel Rıfat’a dayandırmıştı.

MİNİĞİ DÜŞMESİ MUHALİFLERE DARBE

Miniğ’in düşmesi muhalifler adına bir darbe daha anlamına geliyor. Muhaliflerin Halep kırsalındaki kalesi Tel Rifat’ın Türkiye ile olan bağlantısı büyük oranda kesilecek. 

3 Şubat’ta silahlı muhaliflerin kuşatması altındaki Şii nüfusa sahip Nubbul ve Zehra köylerine ulaşan ordu birlikleri ve müttefiki Hizbullah güçleri, Türkiye ile vilayetin merkezi olan bölünmüş Halep şehri arasındaki yaşamsal öneme sahip Azez koridorunu kesmişti.

YORUMLAR 15
  • eda 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ye yaklaştılar haberini kırk defa duyduk ,hani nerdeler...
    Cevapla
  • Malazgirt 8 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye hic bir sey yapmamali,sadece Turkiyeye zarar verirse isler degisir.Turkiyenin ekonomisi daha muhim,Suriye Rusya Iran zaten batti kayb edecek biseyleri kalmadi.Gonullu giden gidrer,Tr silah verirse verir
    Cevapla
  • sancar 8 yıl önce Şikayet Et
    kara harekatına mecbur kalacağız bu gidişle..
    Cevapla
  • talha 8 yıl önce Şikayet Et
    bürnümüzün dibinde seyrediliyor... nasıl bir dış politka bü anlamıyorüm... böyle dünya devleti olünacağına hiç olünmasın daha iyi
    Cevapla
  • sereflikochisar.06 8 yıl önce Şikayet Et
    durmak yok bombalamaya devam
    Cevapla
  • hayati 8 yıl önce Şikayet Et
    incirlik karsiliginda kandili verdiler ha. yoksa bombalarlar bizimkiler. bunlar alay ediyorne bunlar bir fatih ne bir arpaslanin tirnagi cikmaz. selehattin eyyubi olsa bunlara ne derdi. sen kandili kimin bize sattigini bilmiyorsun haberlere ne inaniyorsun cekilin vuracagiz demis. abd sana incirlik karsiliginda izin vermese vuraydin. korkak bunlar ne ceht ne cihat nede nefsi mudafa yok bunlarda. ancak mezarlikta yasin okurlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?