Rejim Halep'in kuzeyinde ilerliyor

Suriye rejimi, Halep'in kuzey batısında muhaliflerin ikmâl için kullandığı bölgelere doğru ilerlemeye devam ediyor.

Rejim Halep'in kuzeyinde ilerliyor
Rejim Halep'in kuzeyinde ilerliyor
GİRİŞ 13.02.2016 15:36 GÜNCELLEME 13.02.2016 16:58
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Devlet televizyonunun haberine göre, Suriye rejimine bağlı güçler Halep’in muhaliflerin kontrolünde olan kısmına çok yakın bir yer olan Tel Tamura’yı ele geçirdi. Tel Tamura, muhaliflerin ikmâl yolu olarak kullandığı Anadan, Hayan ve Haritan’ı gören, daha yüksek bir yerde konumlanıyor. Bu bölgeler son günlerde ağır bombardıman altındaydı.

Rejim güçleri ve müttefikleri Cuma günü de Tel Tamura'yı gören iki tepeyi ele geçirmişti. 
Muhalif savaşçılar Halep’in tamamen kuşatılmasını engellemek için çevre yolları ellerinde tutmaya uğraşıyorlar. Şehrin kontrol ettikleri bölgelerinde onbinlerce insan yaşıyor. Bölgedeki muhalif komutanlar çatışmalara verilecek bir aranın yalnızca rejim güçlerine yarayacağı fikrinde.

Halep’teki muhalif komutanlardan Ebu Yazan, tüm kuşatmalar kalkmadan ve bombardımanlar durmadan Münih’te çıkan “şiddeti durdurma” kararına uymayacaklarını, rejim devrilene kadar da daimi ateşkes olmayacağını söyledi.

Kuşatma tehlikesi altındaki bölgede sivillere yapılan seferberlik çağrısı karşılık buldu. Savaşacak yaşta olan erkekler, yapılması muhtemel büyük bir muharebe öncesinde askeri eğitim alıyorlar.

Halep’teki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından General Ahmet Kürdi “Bu erkekler ÖSO’daki kardeşlerine katılacaklar. Mevzileri tutacak, taarruzlara katılacaklar. Düşmanımıza unutmayacakları bir ders vereceğiz” diye konuştu.

Muhalifler için rejim güçlerinin ülke çapındaki askeri operasyonları ve son zamanlarda kaydettiği ilerlemelerin kendilerini silah bırakmaya zorlamayacağı görüşünde.
Rejimin Rusya destekli son taaruzları Batılı ülkeler tarafından da “ılımlı” olarak görülen muhalif grupları zayıflattı. Halep’in kuzey kırsalı ile güneyi arasındaki bağlantı rejimin ilerlemesiyle kesilmiş durumda. 

YORUMLAR 11
  • Cesur 8 yıl önce Şikayet Et
    Eğer devletimizi riske sokmazsa, bunları obüslerle vuralım, oradaki kardeşlerimizin bağını koparıp katliam yapacaklar. Rabbül Alemin yardımcımız olsun.
    Cevapla
  • esad 8 yıl önce Şikayet Et
    rejim dediğiniz suriye devleti halepte suriyenin toprağı siz nediyorsunuz yenişafak devletin toprağını savunması nezamandan beri yıkım oluyor halep düşmüyor halep kurtarılıyor
    Cevapla
  • ertantanngmail 8 yıl önce Şikayet Et
    Umarım Suriye halkı eski huzurlu günlerine kavuşur.
    Cevapla
  • şamil 8 yıl önce Şikayet Et
    rahat olun mülkün sahibi var
    Cevapla
  • cemşab 8 yıl önce Şikayet Et
    adamın memleketi ya tabiiki ilerleyecek,şapşal.Kavgayı ayırmak için geç kalmadınızmı ,yerli milli olmayanlardan izin almadanda bir şey yapamazsınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü