Sisi: Sizden bir şey saklamadım

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Mısır'ın "Korku ve endişeyi meşrulaştıran" krizlerle karşı karşıya bulunduğunu söyledi.

Sisi: Sizden bir şey saklamadım
Sisi: Sizden bir şey saklamadım
GİRİŞ 13.02.2016 17:01 GÜNCELLEME 13.02.2016 17:01
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Parlamentodaki, yeni yasama yılı açılışında konuşan Sisi, "Mısır, korku ve endişeyi meşrulaştıran krizlerle karşı karşı bulunuyor" diyerek, "Yolun engebeli ve zor olduğu konusunda sizden bir şey saklamadım" dedi.

Süveyş Kanalı'nda yaptıkları yenileme çalışmalarına ve bazı iş alanları açma konusundaki projelere işaret eden Sisi, ülkedeki işsizlik oranını hafiflettiklerini savundu. Mısır için gençlerin çok şey ifade ettiğini söyleyen Sisi, bu noktada yetkilerini kullanarak tutuklu bazı gençleri serbest bıraktırdığını belirtti.

Mısır'da askeri darbeden sonra ilk defa geçen ekim, kasım ve aralık aylarında yapılan parlamento seçimlerinde çoğunluğu Sisi yanlıları elde etmişti.

Abdulfettah es-Sisi, Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı olarak görev yaptığı Temmuz 2013'te askeri darbeyle, Mısır'da ilk defa demokratik yollarla halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi görevinden uzaklaştırmıştı. Sisi, daha sonra yapılan seçimlerle cumhurbaşkanlığı görevine getirilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • akil adam 8 yıl önce Şikayet Et
    mısırla acilen işbirliğine gidilmesi lazım. şii-rusi-ermeni-pkk şer blokuna karşı mısıra gerçekten ihtiyaç var. devir küsme devri değil.
    Cevapla
  • Soner 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam zaten israilin piyonu , Yani israil ve amerika izin vermeden bu adam ne kimseyle anlasabilir nede kilini kipirdatabilir !
    Cevapla
  • azıcıkileride 8 yıl önce Şikayet Et
    bekle sıra sana gelecek
    Cevapla
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    işte fransızların o adi laik oyununa kurban olan bir ülke Mısır: bizde cumhuriyet kurulalı bu adi oyuna direndik ve dayandık, bizde şimdi laik kelimesini duyuyormusunuz? ancak CHP arasıra kullanır onuda gayet sessiz bir şekilde ! ama Mısır malasef direnemedi ve şimdi büyük kırizlerle boğuşuyor :
    Cevapla
  • hicret 8 yıl önce Şikayet Et
    ya Rabbi bu satılmış yahudi uşağını,kıyamet günü firavunla haşr eyle
    Cevapla
  • İso 8 yıl önce Şikayet Et
    Senin firavun soyu olduğun aşikar istesende saklayamazsın zaten.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek