Tutuklu Filistinli gazeteci için acil çağrı

İsrail tarafından Kasım ayında tutuklanarak idari hapis cezasına mahkûm edilen Filistinli Gazeteci Muhammed el-Kayk 81 gündür açlık grevinde

Tutuklu Filistinli gazeteci için acil çağrı
Tutuklu Filistinli gazeteci için acil çağrı
GİRİŞ 13.02.2016 19:38 GÜNCELLEME 13.02.2016 19:38

Muhammed el-Kayk, görme ve duyma yetisini kaybetti, iç organlarının birçoğunda ödem meydana geldi. Bölgedeki insan hakları temsilcileri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, sağlık durumu dün akşam daha da ağırlaştı. Muhammed el-Kayk, serbest bırakılmaz ve tedavisine başlanmazsa artık aramızda olmayacak.
 
Gazeteci Muhammed el-Kayk 21 Kasım 2015’te Ramallah’taki evinde gözaltına alınmış, hukuksuz bir şekilde cezaevine konulmuştur. İsrail’in keyfi uygulamalarını belgelediği için keyfi bir uygulama sonucunda; kalemi, fotoğraf makinesi, bilgisayarı ile birlikte tutsak alınmıştır. Ama İsrail’in baskıları Muhammed el-Kayk’ı yıldıramamış, yüreğini teslim etmemiştir. Onurlu duruşuyla mazlum Filistin halkının sesi olmuştur.
 
İsrail faşizminin gerçeklerden korkup ve gerçekleri dünya kamuoyuna ulaştırmaya aracılık eden Muhammed el-Kayk’ı susturma çabası, onun dik duruşuyla yerle bir olmuştur. Muhammed el-Kayk artık sadece mazlum Filistinlilerin değil, zulme ve dayatmaya karşı çıkan tüm gazetecilerin sesidir.
Şimdi bu sesi tüm dünya duymalıdır.
 
Uluslararası kuruluşlara acil çağrımız; Muhammed el-Kayk için ayağa kalkın. Daha ne kadar susacaksınız. Siz sustukça, İsrail hukuk dışı uygulamalarına devam ediyor. Hep birlikte ayağa kalkalım; Muhammed el-Kayk serbest bırakılana kadar oturmayalım. Biz oturursak, Muhammed el-Kayk artık aramızda olmayacak! 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi