PYD kritik bölgeye girmek üzere! Çağrı geldi

Suriye'de, PYD'nin muhaliflerin denetimindeki Tel Rıfat ilçesine girmek üzere olduğu, ilçe çevresinde yoğun çatışma yaşandığı bildirildi.

PYD kritik bölgeye girmek üzere! Çağrı geldi
PYD kritik bölgeye girmek üzere! Çağrı geldi
GİRİŞ 15.02.2016 04:41 GÜNCELLEME 15.02.2016 04:42
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Muhalif gruplardan Tel Rıfat Devrimcileri saha komutanı Muhammed Ali Ebu Musa, yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD güçlerininRusların sağladığı hava desteğiyle Tel Rıfat'a girmek üzere olduğunu söyledi. 

İlçe çevresinde muhaliflerle PYD güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını dile getiren Musa, ''Rejimin Şebbihaları (Ceyş es-Suvar) ve PYD, Tel Rıfat'ın batısındaki Deyr Cemal bölgesi üzerinden girmeye çalışıyor. Burada birkaç binayı da ele geçirdi. Durum çok kötü. Savaşan çok sayıda gencimiz var fakat mühimmat ve silahımız yok'' dedi. 

DÜNYAYA RUSYA ÇAĞRISI

PYD güçlerinin Rus uçaklarının desteğiyle Tel Rıfat'a girmeye çalıştığını ifade eden Musa, ''Ruslar Tel Rıfat'ı yoğun bir şekilde bombaladı. Rus jetleri dün ilçeye 30 hava saldırısında bulundu. İlçede hala siviller var. Uluslararası kamuoyundan Rus saldırılarının durdurulmasını istiyoruz'' ifadesini kullandı.

PYD güçlerinin Tel Rıfat'ın kuzeyindeki Ayn Dikne köyünün kontrolünü de ele geçirdiğini belirten Musa, şunları söyledi:

''Rusya, İran ve rejim, terör örgütü DAEŞ'i kurdu. Dolayısıyla bunlar kurdukları yapıyı nasıl vururlar. Rusya bölgede bir Kürt devletinin kurulmasını istiyor. Bunun için de PYD'ye yardım ediyor. Rusya bölgede bir Kürt devleti kurdurup Türkiye ve Arapları her daim rahatsız etmek istiyor.'' 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 33
  • m akif 8 yıl önce Şikayet Et
    bir KÜRT devleti degil aslında O Kürt adını kullanarak MARKSİST BİR PYD PKK devleti kurdurup her daim EHLİ SÜNNET ARAP ülkeleri ve TÜRKİYE yi bu devletle zor duruma düşürmek istiyor . acilen TÜRKİYE başkanlığında ARAP ÜLKELERİ Kenetlenip SURİYE ye girmek ZORUNLULUGU artık ZARURİ olmuştur ...!
    Cevapla
  • oflu 8 yıl önce Şikayet Et
    muhalifler erkek gibi savaşacaklarına kuzu gibi çağrı yapıyorlar.savaşın işte neye yarıyorsunuz
    Cevapla
  • mualif 8 yıl önce Şikayet Et
    muhalefet dahil gerçi yokta derhal savaş genelgesi çıkarıp devletin hazır olması lazım sınır kaynıyor içimizdeki hainler hareket bekliyor hükümet nereye baskın içemi dışamı
    Cevapla
  • ... 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne suriyeymiş ya tüm dünyaya bela oldu
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    Pkk Pyd,ypg li teröristler kürt değil onlar abd ,nin müslümanlara karşı projesi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası