PYD'nin bağımsızlık düşüncesi yokmuş

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Azez'i alma gibi bir düşüncelerinin olmadığını ve Suriye'den ayrılmayacaklarını savundu

PYD'nin bağımsızlık düşüncesi yokmuş
PYD'nin bağımsızlık düşüncesi yokmuş
GİRİŞ 22.02.2016 15:06 GÜNCELLEME 22.02.2016 15:06
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin Eş Başkanı Salih Müslim bağımsızlığı düşünmediklerini ve Azez'i almayacaklarını söyledi.

Müslim, Alman medyasına verdiği mülakatta, Suriye’den ayrılmak istemediklerini belirterek, "Türkiye’nin kırmızı çizgi olarak belirlediği Azez’i almak hedeflerimiz arasında değil" dedi.

Müslim açıklamasında Türkiye’nin Kürt fobisi olduğunu iddia ederek hakkını savunan her Kürtün Türkiye için için tehlike oluşturduğunu savundu.

Salih Müslim, Halep’in çevresi ve Azez’in kurtarılmasına ilişkin ise, "Bu bölge bizim hedeflerimiz arasında değil. Demokratik Suriye Güçleri de burayı kontrol altına almak istemiyor" dedi.

Salih Müslim, PYD’nin Rojava kantonlarının idaresinde yer aldığını vurgulayarak, "PYD’nin, bağımsızlık ilan ederek Suriye’den ayrılma gibi bir düşüncesi yok. Sadece yasal çerçevede haklarını elde etmeyi hedefliyor" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 9
  • elif çetiner 8 yıl önce Şikayet Et
    ayrılmazsın evet oraları israile bırakırsın
    Cevapla
  • kisai 8 yıl önce Şikayet Et
    salih müslim; asla güvenilmez, batının, iranın, rusyanın uşagı, yalanı su gibi içen adam, piyon, kafirlerin sözcüsü, iman-islam aranmaz, kürt milliyetçisi değil, ırkçısıdır, batılıların oyuncaği... yeter mi?
    Cevapla
  • yorgun adam 8 yıl önce Şikayet Et
    Okuz kafa salih daha bir kac sene oncesine kadar disari cikamiyordun tc sana kimlik verdi ondan sonra cikabildin simdi turkiyeye kalleslik gun gelir devran doner o yikilan binalar insaat malzemelerini nereden alacaksin aldigin silahlari odemedin bak kardesin putin iflasin esiginde
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Dansöz patronunuz gibi siz de kıvırtacaksınız başka ne yapacaksınız?
    Cevapla
  • milli kürt 8 yıl önce Şikayet Et
    it herif
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi