İran'da dünyayı şaşırtan gelişme

İran'da Cuma günü yapılan seçimlerin ilk resmi sonuçlarına göre reformcular muhafazakarlara ciddi oranda fark attı

İran'da dünyayı şaşırtan gelişme
İran'da dünyayı şaşırtan gelişme
GİRİŞ 29.02.2016 15:25 GÜNCELLEME 29.02.2016 15:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

 İran'da Uzmanlar Meclisi seçimlerinin Tahran sonuçları  açıklandı. Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi (DMTK) Başkanı Haşimi Rafsancani ve Cumhurbaşkanı HASAN Ruhani Uzmanlar Meclisi'ne ilk sıralarda girmeyi  başardı.

Ilımlı  politikalarıyla tanınan DMTK Başkanı Rafsancani ve Cumhurbaşkanı Ruhani oy sıralamasında ilk sıralarda yerlerini alırken, İran'ın dini lideri Ali Hamaney'e  yakınlıkları ve aşırı muhafazakar açıklamalarıyla bilinen, Anayasayı Koruyucular  Konseyi (AKK) Başkanı Ahmed Cenneti 16 kişilik sıralamada sonuncu oldu.

Bu sıralamaya göre, Rafsancani'nin  seçimler için Tahran'dan çıkardığı aday listesindeki 16 kişiden 15'i Uzmanlar Meclisi'ne gidecek.

Rafsancani siyasi etkisini arttırdı

Ülkedeki reformistlerin  lideri eski cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi de kendisine ait sosyal paylaşım  sayfasından yaptığı açıklamada, Rafsancani'nin listesinden ülke genelindeki 88  üyeden oluşan Uzmanlar Meclisi'ne 52 kişinin girmeye hak kazandığını duyurmuştu.

İran'da reformist ve ılımlı muhafazakarlar, "Reformistler ve Hükümeti  Destekleyenler Birliği" çatısı altında İran Meclisi ve Uzmanlar Meclisi  seçimlerinde ortak adayları destekledi. Eski cumhurbaşkanı Rafsancani, ülkedeki  Reformistlerin lideri eski cumhurbaşkanı Hatemi, Reformistler Yüksek Şurası  Başkanı Muhammed Rıza Arif ve Cumhurbaşkanı Ruhani, bu oluşumun önde gelen  isimleri olarak biliniyor .Uzmanlar Meclisi seçimlerinde birliğin başını  çeken Rafsancani'nin, alınan bu neticeden sonra ülkedeki siyasi gücünü artıracağı  değerlendirmeleri yapılıyor.

YORUMLAR 3
  • kisai 8 yıl önce Şikayet Et
    al birini vur ötekine -eşittir- aynı zihniyet
    Cevapla
  • GUDUBET 8 yıl önce Şikayet Et
    NABER moolla
    Cevapla
  • tesbit 8 yıl önce Şikayet Et
    Hikaye.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...