Mustafa Akkad'ı da Suriye rejimi öldürmüş!

ABD mahkemesi, Çağrı ve Ömer Muhtar gibi filmlerin yapımcısı Mustafa Akkad'ın ölümünde Suriye rejiminin parmağı olduğunu ortaya çıkardı.

Mustafa Akkad'ı da Suriye rejimi öldürmüş!
Mustafa Akkad'ı da Suriye rejimi öldürmüş!
GİRİŞ 12.03.2016 07:18 GÜNCELLEME 12.03.2016 14:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD'de federal mahkeme, Ürdün'ün başkenti Amman'da 2005 yılında El-Kaide'nin gerçekleştirdiği intihar saldırılarında Suriye rejiminin ve istihbaratının terör örgütüne destek verdiğine hükmetti.

Mahkemenin kararına göre Suriye rejimi ve ajanları, El Kaide'nin terör saldırısına katkıda bulundu. Radisson SAS, Grand Hyatt ve Days Inn otellerinde eş zamanlı gerçekleştirilen saldırılarda 57 kişi ölmüş ve 110 kişi yaralanmıştı. Kurbanlar arasında Çağrı, Çöl Aslanı Ömer Muhtar gibi sinema eserlerine imza atan ünlü film yapımcısı Mustafa Akkad ve kızı Rima Akkad Monla ile Filistin Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Beşir Nafi de bulunuyordu.

Suriye rejimine 347 milyon dolar tazminat cezası veren 1 Mart tarihli mahkeme kararına göre Suriye rejiminin El- Kaide'ye desteği, eğitim, finans ve teröristler için güvenli geçiş şeklinde gerçekleşti.

ANAHTAR ÜS

Mahkeme kayıtlarına göre Suriye, El-Kaide'nin o dönemdeki lideri Ebu Musab El Zerkavi ve yardımcıları için bir “anahtar üs” konumundaydı. Aynı mahkeme kayıtları ayrıca, Zerkavi'nin Irak'a savaşçı sokabilmesine maddi destek veren isim olarak, Suriye Baas Partisi'nin Irak kolu lideri Fevzi Mutlaz El Ravi'nin adını içeriyor. Kayıtlara göre Ravi, Suriye rejimi tarafından finanse ediliyordu ve Suriye istihbaratı ile yakın ilişki içindeydi. Kayıtların zikrettiği ikinci Suriyeli isim olan Süleyman Halid Derviş ise, Suriye'den Irak'a terör militanı sevkiyatını yapan kişi ve Suriye rejimi tarafından yakından biliniyor. ABD, Derviş'i 2008 yılında Suriye'nin doğusunda öldürmüştü.

MOSSAD TAHLİYE ETTİ

Mahkemenin kararı, Washington DC Bölge Mahkemesi Hakimi Beryl Howell'ın Suriye yönetimini ve askeri istihbaratını, sözkonusu terör saldırısında öldürülen iki Amerikan vatandaşının ailelerine verilmek üzere 347 milyon dolar tazminat cezasına çarptırması üzerine gündeme geldi. Öte yandan İsrail istihbaratı Mossad'ın, saldırılardan birkaç saat önce hedef alınan üç oteldeki vatandaşlarını tahliye ettiği o dönemde ileri sürülmüştü.

Terör kışlası

Mahkeme kayıtlarına göre, 2002'de Amman'da öldürülen ABD uluslararası kalkınma idari memuru Laurence Foley'in öldürülmesi de El Kaide eliyle gerçekleşti. Foley'in katilleri de Suriye askerlerinin nezareti altında Suriye kışlalarında eğitim gördü.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 6
  • Usame Eymen 8 yıl önce Şikayet Et
    Mossad ın üstü örtülüyor işi yapan Mossad!
    Cevapla
  • kumanda 8 yıl önce Şikayet Et
    abd mahkemesi bu neredeyse unutulmuş olayı filanca yaptı diye ortaya atıyorsa kendileri yapmıştır
    Cevapla
  • doğa 8 yıl önce Şikayet Et
    amarikan şeytanına sizde inanın
    Cevapla
  • yavuzasker1 8 yıl önce Şikayet Et
    amerika buyuk seytan onun cocuklari israil ve iran
    Cevapla
  • Sabit Kal 8 yıl önce Şikayet Et
    Al Kaida'nın Mossad ve CIA menşeli olduğunun en büyük delili bu olsa gerek. Mossad ajanı baba Hafız Esad görevini yapmış. Birde 2 Amerikalı için 347 milyon dolar istemişler. Lan siz kaç tane müslümanı öldürdünüz, bütün dünyanın dolarlarını verseniz, ödeyemezsiniz.
    Cevapla
  • a.simsek 8 yıl önce Şikayet Et
    Zalimler icin yasasin CEHENNEM...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!