'Sağlık durumundan endişe ediyoruz'

Mısır Devrim Konseyi (ERC), askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Muhammed Mursi'nin sağlık durumundan endişe ettiklerini açıkladı.

'Sağlık durumundan endişe ediyoruz'
'Sağlık durumundan endişe ediyoruz'
GİRİŞ 16.03.2016 00:57 GÜNCELLEME 16.03.2016 00:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ERC, Mursi'nin son 2 duruşmaya katılmamasının ardından, başta Avrupa Parlamentosu olmak üzere uluslararası parlamentolar ve insan hakları örgütlerine yazılı mesaj göndererek, Muhammed Mursi'nin sağlık durumundan endişe ettiklerini bildirdi.

"Söz konusu yargılamalar meşru olmamasına rağmen, Mursi'nin bu mahkemelere çıkması güvenliğinin tek delilidir" ifadelerine yer verilen mesajda, Mısır halkının karartma, hakaret ve kötü muameleye maruz kaldığı böyle bir ortamda Mursi'nin sağlık durumunu öğrenmek için başka bir yöntem olmadığı da kaydedildi.

Mahkemenin, Mursi ile 10 sanığın yargılandığı davayı yarına ertelediği bildirilmiş, erteleme kararının Mursi'nin duruşmaya katılamaması nedeniyle alındığı kaydedilmişti.

Muhammed Mursi, "yargıya hakaret" suçlamasıyla yargılandığı davanın cumartesi günü yapılan duruşmasına da katılamamıştı. Yetkililer, bunun sebebine ilişkin bir açıklama yapmamıştı.

Temmuz 2013'te ordunun yönetime el koymasının ardından görevinden uzaklaştırılan Mursi ile darbe karşıtı 10 kişi, "Katar adına casusluk" davasında "ülkenin istihbarat birimleri, İçişleri Bakanlığı ve Devlet Güvenlik Kurumu'ndan çıkan çok gizli raporları ele geçirmek ve bunları Katar ile paylaşmakla" suçlanıyor.

Kamuoyunda "Büyük casusluk" olarak bilinen davada 25 yıl, "İttihadiye Olayları" davasında 20 yıl hapis, "Vadi'n-Natrun Hapishanesi Olayı" olarak da bilinen "hapishaneler baskını" davasında ise idam cezasına çarptırılan Mursi'nin, "yargıya hakaret" ve "Katar adına casusluk" davalarındaki yargılanma süreci ise devam ediyor.

Mısır Devrim Konseyi, aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinin de bulunduğu farklı siyasi akımlara mensup kişiler tarafından Ağustos 2014'te İstanbul'da kurulmuştu.

YORUMLAR 3
  • ankara 8 yıl önce Şikayet Et
    bir an 90 ların türkiyesini gördüm...
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    mısırın adam gibi adamını menfeatlerine ters gören yahudi ve batı devirdi amma allah nurunu tamamlayacak
    Cevapla
  • avşarelleri sarız 8 yıl önce Şikayet Et
    bre israel uşagi sisi cehennem sana hazır ama israel bilsin ki onların cehennemi avşarlar olacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor