Barzani: Rojava’nın kaderi belirsiz

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Rojava’da Kürtler’in kaderinin belirsiz olduğunu söyledi.

Barzani: Rojava’nın kaderi belirsiz
Barzani: Rojava’nın kaderi belirsiz
GİRİŞ 17.03.2016 09:53 GÜNCELLEME 17.03.2016 09:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sky News Arapça televizyonuna röportaj veren Başkan Mesud Barzani, “Savaşın sona ermesinden sonra Kürtler’in başına ne gelecek, bilmiyorum. Çünkü ne Suriye Hükümeti ne de muhalifler, Kürt haklarını tanımıyor” dedi. 
Rojava’daki Kürtler arasında ayrışmalar olduğuna dikkat çeken Başkan, “Bu yüzden çok şey kaybettiler. En büyük sorun da budur” diye belirtti.

Rojavalı taraflar arasında birlik kurulması girişimlerine ilişkin ise Barzani, “Suriye olaylarının başında bir kardeşleri olarak tüm Kürt taraflarıyla görüştüm. Onların işine karışamam, sadece bir kardeşleri olarak onlara üzülüyorum. Onlardan birlik olup, rejime karşı mı taraf mı olduklarına karar vermelerini istedim” ifadelerini kullandı.

Başkan Barzani sözlerini şöyle sürdürdü: “Suriye Kürtler’i arasında birçok anlaşmazlık var. Ne rejimle bir anlaşmaları var ne de muhaliflerle. Ne rejim Kürtler’in haklarını tanıyor ne de muhalifler. Nasıl bir yöne doğru gittiklerini bilmiyorum. Rojavalı Kürtler bir savaş aracı olarak kullanılıyor. Savaş bittikten sonra kaderleri ne olacak bilemiyorum.”

YORUMLAR 2
  • kalender kürt 8 yıl önce Şikayet Et
    neden hep senin ailen iktidarda kürtlerin arasında başka lider olabilecek kimse yokmu.?.çünkü ırkçılık iktidarınız için gerekli bir basamak.
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    ölüm olcak maşaların miyadı dolack elbette
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saattir giderilmedi: Vatandaş isyan etti!
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira