Suriye'nin bölünmesine herkes karşı

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa terör örgütü PYD’nin Suriye’nin kuzeyinde federasyon ilan etmesine sert tepki gösterdi.

Suriye'nin bölünmesine herkes karşı
Suriye'nin bölünmesine herkes karşı
GİRİŞ 20.03.2016 11:29 GÜNCELLEME 20.03.2016 11:29
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İsviçre’nin Cenevre kentinde Suriye’nin geleceği ile ilgili görüşmelerini sürdüren Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’nin (YPG) geçtiğimiz günlerde ilan ettiği federasyon kararını Vahdet’e değerlendirdi. 

“Suriye’nin bölüneceği gibi bir durum ortada yok” diyen Abdurrahman Mustafa, “Tabi ki PYD Kuzey Suriye’de federal bir yapı ilan etti fakat zaten kendisi bir terör örgütüdür Suriye’de yaşanan kaosu lehine çevirmeye çalışıyor. İlk önce kantonlar kurmuştu, sonra demografik yapıyı değiştirdi şimdi de federal bir yapı ilan ettiler. Ama buna herkes karşıdır. Suriye muhalefetini oluşturan tüm gruplar buna karşıdır. Rejim de karşıdır. Zaten Suriye muhalefeti ile Esed rejimi arasında kesişen tek fikir, Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Yani buna herkes karşı” diye konuştu. 

TEK TARAFLI DAYATMA İLE OLMAZ 

Suriye’deki siyasi çözümde herkesin ortak düşüncesinin Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması olduğunu dile getiren Başkan Mustafa, Esed rejimi, Suriye muhalefeti ve ABD’de de ülkenin bölünmesine karşı olduğuna dikkat çekti.

Amerika, PYD’nin federal sistem ilan etmesini desteklemediğini söyleyen Mustafa, ‘‘İlerde Suriye halkı, federatif bir yapı içersinde birleşme isterse, böyle bir siyasi çözümde anlaşılırsa olabilir ama bu şekilde tek taraflı dayatma ile olmaz. Buna Suriye halkı karar verir ortak fikrinde herkes birleşmiş durumda” dedi.

KAYNAK: VAHDET
YORUMLAR 4
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    suriye zaten bölündü,fazla konuşmada sizde yerinizi kapınız.sizde bir devlet kurun.
    Cevapla
  • Gölge 8 yıl önce Şikayet Et
    Bence herkes karşı değil, herkes bu bölünme kendi istekleri doğrultusunda olmayacak diye karşı. Yoksa emin olun, devredeki güçlerin hepsi bölüp parçalamak istiyor.
    Cevapla
  • kara dayı 062 4 8 yıl önce Şikayet Et
    Suriye tek toprak olsun demokrasi gelsin......
    Cevapla
  • dürüst vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    suriye zaten bölündü , :( el birliği ile böldünüzz malesef
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar