Türkmendağı’nda Şırnaklı bir savaşçı

PKK provokasyonlarının sürdüğü Şırnak’tan Türkmendağı’na savaşmaya giden 23 yaşındaki Şırnaklı Şaban cephede Yeni Şafak’a konuştu.

Türkmendağı’nda Şırnaklı bir savaşçı
Türkmendağı’nda Şırnaklı bir savaşçı
GİRİŞ 04.04.2016 06:48 GÜNCELLEME 04.04.2016 06:48
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

PKK provokasyonlarının sürdüğü Şırnak'tan Türkmendağı'na savaşmaya giden 23 yaşındaki Şırnaklı Şaban cephede Yeni Şafak'tan Yılmaz Bilgen'e konuştu. Arkadaşlarının Ebu Hamza diye çağırdığı Şırnaklı genç şu ana kadar 21 önemli operasyona katıldı ve bu operasyonlarda dört kez yaralandı.

SOYKIRIMA DUYARSIZ KALAMADIM

Türkmendağı Cephesi'nde sorularımızı yanıtlayan Şaban, “Genelde Suriye özelde ise Türkmendağı haberlerini sürekli takip ediyordum. En son Rusların desteğiyle işgal edilen Türkmen beldelerinde yaşayan sivillerin dramını gördükten sonra Bayır-Bucak bölgesinde Esed güçlerine karşı savaşmaya karar verdim” ifadelerini kullandı. 5 aydır cephede olduğunu ve iki kez Şırnak'ta yaşayan ailesini ziyarete gittiğini anlatan Şaban, “PKK'nin Şırnak'ta gerçekleştirdiği provokasyonlardan dolayı ailemin can güvenliğinden endişe ediyorum. Terör örgütü Bayır-Bucak'ta savaştığımız Esed ile aynı katliam ve bozgunculuğa imza atıyor ve bölge halklarını düşmanlaştıran karanlık odaklara hizmet ediyorlar” diye konuştu.

1071'DEN BU YANA AYNI CEPHEDEYİZ
Askerlik yapmak Hatay'a gittiğini anlatan, sonrasında savaşmak için Türkmendağı'na gidebileceği yolları aramaya başladığını söyleyen 23 yaşındaki genç savaşçı, cepheye geldikten sonra ise kısa bir eğitim sürecini müteakip çatışmalara katıldığını belirterek şöyle konuştu: “Biz 1071'den bu yana aynı cephedeyiz ve ben bu durumun bundan sonra da devam edeceğini göstermek için Türkmen kardeşlerime destek olmaya geldim. Bayır-Bucak halkı burada zorlu günler yaşıyor. Onları bu durumda bırakıp gitmeyi düşünmüyorum. Kaderimizde şehit olmak varsa onu da burada tadarız ama inşallah zafere kadar burada, mazlumların safında savaşmaya devam edeceğim.”

Seçkin saldırı timinde

Arkadaşlarının Ebu Hamza diye çağırdığı Şaban, 21 önemli operasyona katıldı ve bu operasyonlarda dört kez yaralandı. Halen grubun seçkin saldırı timleri arasında olan genç savaşçı birlikte savaştığı Türkmen Tugayı'nın BKS otomatik silahçısı olarak görev yapıyor.

YORUMLAR 25
  • Kerem.karahan 7 yıl önce Şikayet Et
    Kürt müslüman bizde müslüman ız kardeşimizdir Allah diyen her insan ırkı dili farketmez
    Cevapla
  • vanli 7 yıl önce Şikayet Et
    Kafirler istesede istemesede Allah nurunu tamamlayacak. Yeterki yilginliga dusmeyelim
    Cevapla
  • fatih sevindik 7 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah.
    Cevapla
  • Batmanli 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun sana mücahit
    Cevapla
  • asd 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkmeniz diyorsunuz adama arap ismi koymuşsunuz.Ebu Hamza ne arkadaş.
    Cevapla
  • Turkmuslumandir 7 yıl önce Şikayet Et
    Cunku ancak musluman muslumanin kardesidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!