Esed tanınmayan seçimde oyunu kullandı

Esed, rejimin kontrolünde bulunan bölgelerde yapılan genel seçimler kapsamında sandık başına giderek oyunu kullandı.

Esed tanınmayan seçimde oyunu kullandı
Esed tanınmayan seçimde oyunu kullandı
GİRİŞ 13.04.2016 17:01 GÜNCELLEME 13.04.2016 17:01
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Suriye'de rejim kontrolünde bulunan bölgelerde genel seçimler yapılıyor. Vatandaşlar ise yoğun güvenlik önlemleri altında sandık başına gidiyor. 7 binden fazla oy merkezinin kurulduğu Suriye'de oy verme işlemi saat 07.00'de başladı. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed ve eşi Esma Esed, başkent Şam'da bulunan bir kütüphanede oyunu kullandı.

Seçimlerde 3 bin 500 aday, 250 sandalyeli parlamentoda yer almak için mücadele veriyor. Vatandaşların saat 19.00'a kadar oy kullanabileceği Suriye'de seçim sonuçlarının ise yarın açıklanması bekleniyor.

Batılı devletler seçimlerin aynı gün Cenevre'de başlayan barış görüşmelerine zarar verebileceğini savunuyor. Şam yönetimi ise, 4 yılda bir yapılan seçimlerin yasal ve barış görüşmelerinden ayrı olduğunu ifade ediyor.

BM, Suriye rejiminin düzenlediğii genel seçimlerle ilgilenmedilerini, odak noktalarının Cenevre'deki müzakereler olduğunu açıklarken ABD yönetimi, Suriye'de rejimin yapacağı genel seçimlerden çıkacak sonucu tanımayacaklarını belirtti.

YORUMLAR 7
  • Bjkfatih 8 yıl önce Şikayet Et
    Kafayı yemiş bu zavallılar kendi sarayını bile koruyamayan iran ve rusyanın ülkede halka karşı savaştığı bu ülkede bu piyon ve destekçileri elbet mağlup olacak esed eşittir zalim bir domuz..Allah bu zulmün hesabını sizden soracak yavaş yavaş soruyor inşallah..
    Cevapla
  • Barış 8 yıl önce Şikayet Et
    zamanında Saddamda savaş halindeyken seçimlere gidip sandıktan %99 kendie oy alıyodu. sonra ne oldu?
    Cevapla
  • mahmut 8 yıl önce Şikayet Et
    tamda bizim cahaplıların özlediği sistem
    Cevapla
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Savaş halinde secimlere gidip oy vermek sanki babamın ölü gününde evlenmekteyim. Suriyenin cumhurbaşkanının aklına şaşarım.
    Cevapla
  • şaka 8 yıl önce Şikayet Et
    Ha ha ha komik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!