Mısır Dışişleri'nden İsrail'e tepki

Mısır Dışişleri Bakanlığı: "Netanyahu'nun açıklamaları, uluslararası hukukun ihlalidir. Golan, Suriye topraklarının ayrılmaz bir parçasıdır"

Mısır Dışişleri'nden İsrail'e tepki
Mısır Dışişleri'nden İsrail'e tepki
GİRİŞ 19.04.2016 17:13 GÜNCELLEME 19.04.2016 17:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mısır Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "Golan Tepelerini sonsuza dek elinde tutacakları" yönündeki açıklamasının, uluslararası kanunları ihlal anlamı taşıdığını belirtti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Netanyahu'nun açıklamaları, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu ile BM Güvenlik Konseyinin temsil ettiği uluslararası hukukun ihlalidir. Golan, Suriye topraklarının ayrılmaz bir parçasıdır." ifadeleri kullanıldı.

Arap Birliği ve Arap Parlamentosunun dün yayımladıkları açıklamada da Netanyahu'nun söz konusu ifadelerinin, kışkırtıcı olduğu ve uluslararası barış girişimlerini başarısızlığa uğratmayı hedeflediği vurgulanmıştı.

Netanyahu, hükümetinin kuruluşunun birinci yıl dönümü vesilesiyle önceki gün ilk kez Golan Tepelerinde yapılan kabine toplantısında, uluslararası toplumun, "İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini" tanıma vaktinin geldiğini ifade ederek, "İsrail, Golan tepelerini sonsuza dek elinde tutacak." demişti.

Golan Tepeleri, Haziran 1967'de Altı Gün Savaşı olarak bilinen Arap-İsrail Savaşı'nın bitimiyle İsrail işgali altına girmişti. İsrail, 1981'de Golan'ın ele geçirdiği bölümlerini çeşitli uluslararası kararlara rağmen tek yanlı olarak ilhak etmişti.

YORUMLAR 1
  • budapeşte 8 yıl önce Şikayet Et
    Tutabildiğin kadar tut nede olsa fazla kalmaz....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!