PYD'ye "devrim güçlerine katılın" çağrısı

Suriyeli muhalifler Yüksek Komitesi, PYD'ye rejimden kopması ve terörle mücadele için devrim güçlerine katılması çağrısında bulundu.

PYD'ye "devrim güçlerine katılın" çağrısı
PYD'ye "devrim güçlerine katılın" çağrısı
GİRİŞ 20.04.2016 15:13 GÜNCELLEME 20.04.2016 15:13
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Cenevre'deki Suriye görüşmeleri çerçevesinde gazetecilere  açıklamalarda bulunan Beşar, Kürtlerin MYK heyeti içinde temsil edildiğini  söyledi.
 
Beşar, "PYD'ye rejimden kopması ve terörle mücadele için devrim  güçlerine katılması çağrısında bulunuyoruz. PYD devrim güçlerine katılırsa, yeni  bir sayfa açacağız ve Cenevre görüşmelerinde temsil edilmeleri için arabuluculuk  yapacağız." dedi.
 
ENKS temsilcilerinden Fuat  Aliko ise, MYK'nın iki ay önce PYD'ye  devrim güçlerine katılma çağrısında bulunduğunu ancak PYD'nin bu çağrıya cevap  vermediğini söyledi.
 
Türkiye'nin güneydoğudaki operasyonlarına ilişkin bir soruya ise  Aliko, "Türkiye'deki sorun içsel bir konu ve bizimle hiçbir alakası yok. Biz  Türkiye, Irakve İran'daki Kürtlere karışmıyoruz. Türkiye'nin Suriyeli Kürtlere  yönelik özel bir müdahelesi yok." cevabını verdi.
 
PYD, 100 bin Kürdü yerinden etti
 
Aliko, PYD nedeniyle baskı altında olduklarını,100 bin Kürt gencinin  PYD'ye katılmamak için evlerini terk etmek zorunda kaldığını ve PYD'nin çocuk  savaşçı kullandığını sözlerine ekledi.
 

YORUMLAR 4
  • Türk 7 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz güclü devlettir. Sira onlara da gelecek. Beklesinler. asker ve polis bu terör olaylariyla cok tecrübe kazandi . savas ucaklarina gerek kalmadan , yapilan savasi tecrübe etti. Tanklar ve obüslerle cevresi sarilip pöh ve jöh zirhli araclarla kamisli ya girdigi zaman gercek anlamda uluslararasi alanda terörle mücadeleye baslamis olacagiz terör nerde ise oraya vurmaya gidecegiz.evlerine girecegiz
    Cevapla
  • kayahan 7 yıl önce Şikayet Et
    pkk pyd ye kim fazla para verirse ona çalışır bunlar kiralık teröristlerdir
    Cevapla
  • kayahan 7 yıl önce Şikayet Et
    pkk pyd ye kim fazla para verirse ona çalışır bunlar kiralık teröristlerdir
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    bu satılmış örgüt her yrde sadece kürtlere zarar veriyor işin ilginç yanı çocuğunu alıyor evini yıkıyor köyünü yakıyor şehrini tahan ediyor ve bunların sizin için yapıyorum yalanını da süylüyor maalesef gerçek bu 40 yıldır ayı yalan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!