BM'den Esed'e yine aynı sertlikte uyarı!

BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura, Suriye'de rejimin temel tıbbi malzemelere izin vermemesinin kendilerini kaygılandırdığını söyledi.

BM'den Esed'e yine aynı sertlikte uyarı!
BM'den Esed'e yine aynı sertlikte uyarı!
GİRİŞ 21.04.2016 18:02 GÜNCELLEME 21.04.2016 21:46

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura,Uluslararası Suriye Destek Grubu (ISSG) çatısı altındaki İnsani Erişim Çalışma Grubu'nun toplantısından sonra BM Cenevre Ofisi'nde basın toplantısı düzenledi. 

"Yapılan analize göre insani yardımlar konusunda mütevazı ama gerçek bir ilerleme kaydedildi." ifadesini kullanan de Mistura, Suriye'de "ulaşılması zor" ve "kuşatma altında" diye nitelendirdiği alanlarda şu ana kadar 560 bin kişiye erişildiğini aktardı.

De Mistura, 2012'den bu yana Daraya'ya ilk kez konvoyun girebilmesini de "önemli gelişmeler" arasında sayarak, Daraya'nın şu ana kadar "erişilmezliğin sembolü" haline gelmiş olduğunu hatırlattı.

Daraya'ya giren konvoyun tespitlerine göre bölgede gıda ve ilaç ihtiyacının büyük olduğunu belirten de Mistura, "Sadece durum tespiti yapmış olmamız yetmez, devamını da getirmeliyiz." dedi.

"Tıbbi malzemeye izin verilmemesi kabul edilemez"

Kaydedilen mütevazı ilerlemelere karşın kendilerini kaygılandıran gelişmelerin de yaşandığını ifade eden de Mistura, Suriye Sağlık Bakanlığının vitamin, antibiyotik, ağrı kesici ve cerrahi ekipmanın da aralarında olduğu temel tıbbi malzemeye izin vermediğini söyledi.

De Mistura, “Suriye Sağlık Bakanlığının temel tıbbi malzemeye izin vermemesi sadece kaygı verici değil, aynı zamanda uluslararası kanunlara göre kabul edilemez bir durum. En büyük düşman bile buna izin vermeli.” diye konuştu.

Kendilerini kaygılandıran bir diğer konunun da Suriye'deki tutuklular ve kaçırılmış kişiler olduğunu belirten de Mistura, "Bu konuya tam mesai harcayacak bir üst düzey teknik yetkiliyi birkaç gün içinde atayıp ilan edeceğim." dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!