“Kürtler bağımsız devlet fikrinden vazgeçmeli”

Suriye'de yeni anayasayı hazırlayacak heyette bulunan Rus profesör Churkin, ''Kürtler bağımsız devlet fikrinden vazgeçmeli'' dedi.

“Kürtler bağımsız devlet fikrinden vazgeçmeli”
“Kürtler bağımsız devlet fikrinden vazgeçmeli”
GİRİŞ 25.04.2016 14:50 GÜNCELLEME 25.04.2016 14:52
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

ABD ve Rusya’nın, Suriye’nin yeni Anayasasının hazırlanması için görüşmelerde bulunduğu açıklanmasının ardından heyetin içinde olmasına kesin gözüyle bakılan ve Rusya’nın en deneyimli uluslararası anayasa hukuku uzmanlarından Rusya Devlet Üniversitesi Profesörü Sergey Churkin, Akşam gazetesine açıklamalarda bulundu.

Prof. Churkin, resmi görüşmeler öncesinde Suriye için iki ülkenin de federal ve eyaletler temelinde bir devlet önerisine sıcak baktıklarını ifade ederek özgürlükçü yeni anayasa içine toplumun tüm kesimlerinin dahil edilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

ORTAK SURİYE ORDUSU 

Churkin, “Ülkenin bugünkü haritasına bakıldığında muhaliflerin ve Kürt grupların siyasi boşluk ve kargaşa ortamında elde edilen kazanımlarından vazgeçmek zorunda oldukları da anlaşılmalı” diye konuşurken, ortak Suriye ordusunun oluşturulmasının, iki ülkenin ortak öncelikleri arasında olacağını belirtti. 

Rusya ile ABD’nin DAEŞ konusunda ortak görüşe sahip olduğunun altını çizen Churkin, “Bu kanlı örgüte karşı merkezi yönetim, Kürtler ve muhalif kanadın ortak mücadele etmesi ancak ortak anayasa ve devlet anlayışının kabul edilmesiyle oluşturulabilir” diye konuştu. 

''KÜRTLERİN TOPRAK KAZANIMLARI ANAYASADA KABUL EDİLEMEZ''

Churkin, iki noktada ikna turlarının mücadele gerektireceğini söyledi: “Kürt grupların elde ettiği kazanımlarla bağımsız bir yapının değil ancak federatif bir devlet yapısının oluşabileceğini kabul etmelerini sağlamak ve ortak anayasal zemin ve anlayış olmadan DAEŞ’in bölgedeki etkinliğinin bitirilmesinin çok zor olduğunu taraflara anlatmak. Ne muhaliflerin ne Kürt grupların toprak kazanımları oldu bittiyle anayasada kabul edilemez.”

YORUMLAR 18
  • Erdoğmuş 7 yıl önce Şikayet Et
    Siz susun konuşan biziz ve İslam dünyası olacak.
    Cevapla
  • giresunlu 7 yıl önce Şikayet Et
    kürtler asla rusyayı dinlemez çünkü para ve ekonomik gücü olan abd herkese dolar dağıtan kürt petrolü için abd şirketleri orada amerikan özel kuvvetleri herşeyi var rusyayı esadı ziklerine sallamaz zaten yakında ziktir çekecekler türkiye ile anlaşacaklar pkk o yüzden çekiliyor türkiye ye petrol satmak için yani işin arkasın da amerikan petrol endüstrisi var rusyayı ve esadı suriyenin kuzeyinden kovacaklar
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman bir devletin anayasasını kafirler yaziyor. Ne diyeyim...
    Cevapla
  • Demokrat 7 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'ye Anayasa yazmak Rus Dikdatorlugu'ne mi kalmis!!!
    Cevapla
  • abdullah ünal 7 yıl önce Şikayet Et
    o zaman peki pyd denen capulcu ordusu nereden cıktı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi