Tuzhurmatu'da ateşkese rağmen çatışmalar sürüyor

Tuzhurmatu'da ateşkese rağmen Peşmerge ile Şii gruplar arasında çatışmalar devam ederken iki tarafta da çok sayıda ölü ve yaralı var.

Tuzhurmatu'da ateşkese rağmen çatışmalar sürüyor
Tuzhurmatu'da ateşkese rağmen çatışmalar sürüyor
GİRİŞ 26.04.2016 10:08 GÜNCELLEME 26.04.2016 10:08

Irak'ın Selahattin iline Bağlı Tuzhurmatu ilçesinde geçtiğimiz 23 Nisan günü başlayan Peşmerge güçleri ile Şii gruplar arasında çatışmalar devam ediyor.

Kürdistan Yurtseverler Birliği KYB'nin medya organ PUK Media'ya göre çatışmalarda 3'ü Peşmerge komutanı olmak üzere Kürt tarafından 12 kişi öldü.

24 Nisan günü ilçeye KYB'li Kerkük valisi Necmettin Kerim ve Bedir Tugayları komutanı Hadi Elamiri'nin gelmesi üzerine ateşkes ilan edilse de çatışmalar durmadı. Dün gündüz saatlerinde Peşmerge güçleri Türkmen semtlerini havan topuna tuttu.

Havan mermileri Mustafa Ağa, Aksu ve İmam Ahmet mahallelerinde sivil Türkmen vatandaşların evlerine isabet etti ve yaralananlar oldu. İlçede bulunan Kürdistan İslam Cemaati parti binasından Şiilere açılan ateş sonucu Şiiler arasında yaralananlar oldu. Bunun üzerine Şiiler, parti binasını kuşatarak ele geçirdiler. Resmi olmayan bilgilere göre Şii gruplar tarafından 5 kişi öldü ve 62 kişi yaralandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!