İran ve ABD arasında tazminat krizi

Tahran hükümeti, ABD’nin İran’daki diplomatik görevlerini yürüten İsviçre Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı.

İran ve ABD arasında tazminat krizi
İran ve ABD arasında tazminat krizi
GİRİŞ 26.04.2016 16:24 GÜNCELLEME 27.04.2016 07:15
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

ABD Yüksek Mahkemesi, Tahran hükümetinin ABD’de çeşitli tarihlerde yaşanan ve İran'ın sorumlu tutulduğu bombalı saldırılarda ölenlerin yakınlarına 2.65 milyar dolar tazminat ödemesine hükmetmişti. Karar, tazminatın İran'ın dondurulan mal varlıklarından elde edilecek gelirle ödenmesini öngörüyor.
 
İran Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “İran’ın karara dair güçlü itirazı İranlı yetkili ve İsviçre temsilcisi arasında yapılan görüşmede iletildi. İranlı yetkili kararın uluslararası yasalara ve ikili anlaşmalara aykırı olduğunu vurguladı” denildi.

İran ve ABD arasında diplomatik ilişkilerin askıda olması nedeniyle ABD İran’daki diplomatik görevlerini İsviçre elçiliği kanalıyla yürütüyor.
 
İRAN: BU BİR HIRSIZLIK
 
ABD’nin İran’ın rol oynadığını iddia ettiği saldırılar arasında, 1983 yılında Beyrut'taki ABD donanmasına ait bir binada 241 ABD askerinin öldüğü patlama da bulunuyor.
 
İran Dışişleri Bakanı Sözcüsü Hüseyin Caberi Ensari, ABD Yüksek Mahkemesi’nin İran’a karşı verdiği tazminat kararını ‘hırsızlık’ olarak nitelemişti.

YORUMLAR 23
  • ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    kürt adlı yorumcu, aynen katılıyorum, bencede İran daha tehlikeli şu an, en azından İsrailden, ki bu kesin!
    Cevapla
  • kenan 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlar viking soyundan gelen faganlar her zaman masum insanları gasp ederler iran sende müslümanları bırakıp faganlarla beraber olursan ve suriyede masum insanları öldürürsen Allah böyle çıkartır
    Cevapla
  • arda 7 yıl önce Şikayet Et
    masum diye bisey yok ortada hepsi terorist . isid pkk pyd ........elnusra ve digerleri .
    Cevapla
  • kürt 7 yıl önce Şikayet Et
    iran amerika ve israil aynıdır.hatta iran bunlardan daha tehlikelidir.niye mi?çünkü amerika ve israilin düşmanlığı açıktır ama iran sinsice ve münafıkça düşmanlık yapıyor.
    Cevapla
  • faruk 7 yıl önce Şikayet Et
    sen once kendi teror yandaslarinin hesabini ver bakalim .
    Cevapla
  • İlginç 7 yıl önce Şikayet Et
    Abd çöküyor
    Cevapla
  • Abdulhamid Han 7 yıl önce Şikayet Et
    Allahu Teala abd nin de israil inde,ingiltereninde,İslama ve müslüman lara zarar veren devlet, millet ve şahısların belasını versin.Tez zamanda haklarından gelsin,oyunlarını onlara sarsin.Amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi