Yahudiler Mescid-i Aksa'da ibadet etmek istedi

Filistin'de Mescid-i Aksa'nın avlusuna giren Yahudiler ibadete etmek istedi, onları engellemeye çalışan Filistinliler darp edildi.

GİRİŞ 26.04.2016 16:58 GÜNCELLEME 26.04.2016 21:12
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Taha Dağlı'nın haberi...

Hamursuz bayramı nedeniyle yasak olmasına rağmen her gün Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya provokatif ziyaretler gerçekleştiren Yahudiler, bugün bir yasağı daha delip, Mescid-i Aksa'da kendi dini inançlarına göre ibadet etmeye kalktılar.

Avludaki bir grup Filistinli, Mescid-i Aksa'da ibadet eden Yahudilere "tekbir" getirerek tepki gösterdi.

FİLİSTİNLİLER DARP EDİLDİ

Tekbir seslerinin yükselmesi üzerine İsrail polisi devreye girdi, Yahudiler koruma çemberine alınırken, polis Filistinlilere tekme tokat saldırdı.

Bazı Filistinliler arbede sırasında ezilme tehlikesi geçirdi. İsrail polisleri, coplarla da Filistinlilere vurarak, kalabalığı avludan çıkardı.

Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın 1967'deki işgalinin ardından Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya girip, ibadet etmeleri yasaktı.

Ancak anlaşmaya rağmen İsrail, yıllardır Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik ziyaretlerine izin veriyordu.

2000 Eylül ayında dönemin İsrail muhalefet lideri Ariel Şaron'un Mescid-i Aksa'nın avlusuna girmesi üzerine ikinci intifada başlamıştı. Bugün gelinen noktada ise Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya girmeleri hatta Müslümanların ilk kıblesinde Yahudi dini gereğince ibadet etmelerinin önü açılmış durumda.

İsrail yıllardır Mescid-i Aksa'nın altında kazı çalışmaları yapıyor, bir süredir de Mescid-i Aksa'nın ikiye bölünüp, tıpkı El Halil'deki Halil İbrahim Caminde olduğu gibi yarısının sinagog olarak kullanılması gündemde.

İSRAİL'İN AMACI AKSA'YI TAMAMEN YIKMAK

Yahudiler, bölme planının son aşaması olarak, Mescid-i Aksa'nın altında büyük yahudi tapınağının kalıntılarının olduğu gerekçesiyle, Aksa'yı tamamen yıkıp yerine tapınak inşa etmeyi amaçlıyor.

İsrail askerleri geçtiğimiz yıl da Mescid-i Aksa'nın içerisine girerek, kutsal mekana gaz bombalarıyla saldırılar gerçekleştirmişti.

Ekim ayına kadar devam eden Mescid-i Aksa saldırılarının ardından ise Filistinliler, 1 Ekim'den itibaren Kudüs İntifadası adı altında intifada süreci başlattılar. Bu süreçte sokak ortasındaki yargısız infazlarla 200'den fazla Filistinli şehit edildi.

İsrail ayaklanma ve bıçaklı direniş eylemlerinin önüne geçebilmek için direnişçileri yakalanmış olmalarına rağmen infaz ediyor, toplu ceza yöntemi olarak da katledilen Filistinlilerin ailelerinin evleri yıkılıyor, aileler de Kudüs ve Batı Şeria'dan sürgün ediliyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 23
  • Hak 7 yıl önce Şikayet Et
    İyice kasinmaya basladilar soykirimcilar.
    Cevapla
  • Osmanlı38 7 yıl önce Şikayet Et
    bir avuç yahudi neler yapıyor !!! azğınlıkları nüklear silah sayesinde !!! bizde artık uyandık inşlh !!!
    Cevapla
  • eflatuncem 7 yıl önce Şikayet Et
    İslam ülkeleri de her seferinde misilleme yapsa..Biz de onların sinagoglarını kapatıp mescide çevirsek..AİHM ne mi der? Şimdi niye bişi demiyor?! Filistinlilere reva görülen hukuka uygun mu! Kudüs'te Mescid-i Aksa'ya reva görülen inanca müdahale değil midir?! Bu zulümlerin karşılığını ahirete bırakmak yerine,dünyada bir ibretlik tokat olarak,ders olarak almamız gerekir.
    Cevapla
  • İlginç 7 yıl önce Şikayet Et
    Muslumanlar! Yahudilerin tahrif olmuş dinlerine bağlılığı kadar bağlı olsa İslam'a, islam alemi bu halde olmazdı.
    Cevapla
  • aydnlıefe 7 yıl önce Şikayet Et
    Zındıklar cehenneme sizi orası paklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi