Rusya yıkıyor, Batı kınıyor

Rusya ve Suriye yönetiminin Halep'te düzenlediği hava saldırılarında bişr haftada 202 kişi ölürken BM ve Batı sadece kınamakla yetiniyor.

Rusya yıkıyor, Batı kınıyor
Rusya yıkıyor, Batı kınıyor
GİRİŞ 29.04.2016 14:35 GÜNCELLEME 29.04.2016 21:08
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Suriye'nin Halep şehrinde Rusya ve Esad yönetiminin son bir haftada düzenlediği saldırılarda 202 sivil hayatını kaybetti. Rus jetlerinin vurduğu Sahra Hastanesinde ise 50 kişinin öldüğü, ölenlerin arasında şehrin tek çocuk doktoru da olduğu belirtiliyor.

Rus ve rejim jetlerinin Halep'te yönetim karşıtlarının kontrolündeki Kellese, Sukeri, Bustan el Kasr, Sahur ve Cub el-Kube semtlerinde sivil yerleşim yerlerine gerçekleştirdiği saldırılar sonucu bir haftada 2002 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı.

Halep yerel koordinasyon komitesi üyesi Ebu Leyla, Rusların 6 günden bu yana Halep'te muhaliflerin elinde olan bölgelere saldırılarını yoğunlaştırdığını belirterek, "Rus uçakları önceki gün Etarib'te sivil savunma merkezine saldırdı. Dün gece de kentin Sukeri semtindeki Kudüs sahra hastanesine saldırarak yerle bir etti. Bugün de rejimle beraber Rus jetleri Halep'te sivil yerleşim yerlerini bombaladı." ifadelerini kullandı.

Rus jetleri üç gün önce Kudüs hastanesine düzenlediği saldırıda çok sayıda hastanın ve sağlık personelinin öldüğüne işaret eden Leyla, "Halep'teki tek çocuk doktoru olan Muhammed Vesim Meaz Rus saldırısında hayatını kaybetti. Rusların yoğun saldırıları nedeniyle insanlar çarşı ve pazarlara gitmeye korkuyor." diye konuştu.

Rusya, Suriye'de 30 Eylül 2015'te hava saldırıları düzenlemeye başlamış, 14 Mart'ta ise kuvvetlerini azaltma kararı aldığını açıklamıştı.

Suriye'de Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde 27 Şubat'ta yürürlüğe giren geçici ve kısmi ateşkes boyunca, Rusya büyük ölçüde hava saldırılarına son vermişti. Ancak ateşkes boyunca Türkmendağı, İdlib, Humus ve Halep zaman zaman Rus uçaklarının hedefi olmaya devam etti.

YORUMLAR 4
  • Fırat 7 yıl önce Şikayet Et
    küfür tek millettir.
    Cevapla
  • murad 7 yıl önce Şikayet Et
    ey müslüman türk cumhuriyetleri en büyük düşmanımız rusyadır.
    Cevapla
  • Varki 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc Bu Rusyanın başına öyle bir bela versin ki kötülük yapmaya mecali kalmasın İnşallah-Amin
    Cevapla
  • OSMANLI 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizim milletde mültecileri istemeyerek ölüme yollamak istiyor. Suriyelileri istemeyenler Esad rejimin ve rusyanin katliamlarina ortaktir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira