İran'dan flaş Türkiye açıklaması

İranlı Tümgeneral Safevi'nin 'Türkiye ile ilişkiler gözden geçirilsin' sözlerinden sonra İran Dışişleri'nden yeni açıklama yapıldı.

İran'dan flaş Türkiye açıklaması
İran'dan flaş Türkiye açıklaması
GİRİŞ 02.05.2016 15:10 GÜNCELLEME 02.05.2016 15:26
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ülke lideri Ayetullah Ali Hamaney’in yüksek askeri danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, " Türkiye’yle ilişkiler gözden geçirilsin" çağrısının Tahran’ın resmi politikasını yansıtmadığını bildirdi.

Sözcü Hüseyin Cabiri Ensari, bugün düzenlendiği basın toplantısında Ankara’yla ilişkilerin yeniden düzenlenmesine yönelik Tümgeneral Safevi tarafından dile getirilen isteğin "kişisel bir görüş" olduğunu söyledi.

''İLİŞKİLERİN DEVAM ETMESİNDEN YANAYIZ''
 
Ensari, "Ülkenin resmi pozisyonu ve temel stratejisi, ülke lideri, cumhurbaşkanı ve dışişleri bakanı tarafından açıklanıyor. Bunun dışında farklı kişilerce ortaya konulan farklı düşünceler kişisel düşünce kapsamında ele alınmalı. Dünyanın her yerinde olduğu gibi farklı düşüncelerin söylenmesinde bir sakınca yok "  diye konuştu.
 
İranlı Sözcü, " Son yıllarda bölgedeki gelişmelerin yorumuna ilişkin bazı konularda iki ülke arasında farklı görüşler bulunsa da devlet olarak iki ülke arasındaki stratejik işbirliğinin devam etmesinden yanayız " dedi.
 
İLİŞKİLERİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ İSTEMİŞTİ

Geçen hafta Başken Tahran’da düzenlenen Batı Asya’daki Jeopolitik Gelişmeler konulu toplantıda konuşan Tümgeneral Safevi, Ankara’nın bazı Arap ülkelerinde İsrail ve ABD ile eş güdümlü bir politika izlediğini iddia ederek Türkiye’yle olan güvenlik, ekonomik ve politik ilişkilerin yeniden tanımlanması gerektiğini ifade etmişti.

YORUMLAR 31
  • Osman42 7 yıl önce Şikayet Et
    İrana ne oluyorsa, ne demek istiyorsa anlayamıyoruz. Heralde belasını arıyor.
    Cevapla
  • tebrizli azeri 7 yıl önce Şikayet Et
    iran'in bu ne ilk ve ne de son tutarsizligidir ve olmayazak da. iran hukumeti tek basli bir hukumet degil iranda bir kac derin devletler var.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Hızlı yazdığım için,paragrafta bahsettiğim mikro dalgalar,ismini tam hatırlamadığım bir çeşit şok dalgaların başka bir versiynudur.Bu dalgalar,amerikanın bazı uçaklarının yaydığı bahsedilen dalgalara benzemektedir. Eğer bu dalgalar atmosfere yayıldığ anda,(metrekaresine göre değişiyor)o metrekare içinden geçen füzelerin sinyalle bağlantıları kesiliyor.Kendiliğinden düşüyorlar.Bu iranın hava savunma çeşitlerinden bir tanesi olarak kabul edilebilir.Yani bu füzeler hem hedef vurma hem de hedefe gidrken şok dalga yayıp diğer düşman füzelerini devre dışı bırakma.
    Cevapla
  • Osmanlı38 7 yıl önce Şikayet Et
    bu persler yanar döner, lütfen dikkat !!!
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    İranlı bazı komutanların türkiye hakkında görüşleri ve nefretleri değişmemiştir.Safevinin bu konudaki açıklaması buna örnektir.Safevi bu açıklmayı yaptıktan sonra,iran cumhurbaşkanı ruhani bu açıklamaya tepki göstermiş,2 ülke arasındaki ilişkilerin kötüye gitmemesi için,bu komutandan söylediğini düzeltmesi ricasında bulunmuştur. Safev, ise iranın resmi politikasına saygı duymuş,sarfettiği sözleri geri almıştır.Ama içindeki kin devam ediyor. Safeviyi savunmuyorum ama sadece safeviye bağlı birlikler,diğerleri ile birlikte değil,sadece safevinin kontrolündeki askeri ve savaş donanımları ve teknolojileri israili bir gecede yerle bir etmeye yeter.Diğer iran birliklerinin karışmasına gerek yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama