Sisi içeride de dışarıda da kaybetti

Mısır'da Sisi rejiminin, içeride ve dışarıdaki kayıplarına bir yenisinin daha eklendiği belirtiliyor.

Sisi içeride de dışarıda da kaybetti
Sisi içeride de dışarıda da kaybetti
GİRİŞ 04.05.2016 10:56 GÜNCELLEME 04.05.2016 10:56
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Güvenlik güçlerinin Gazeteciler Sendikasına baskın düzenleyerek iki gazeteciyi gözaltına alması, buna karşılık sendikanın, İçişleri Bakanının istifası istemiyle eylem başlatması sonucu yaşanan gerginliği, "rejimin yeni bir kaybı" şeklinde değerlendiren uzmanlar, söz konusu gelişmelerin, "Mısır'da idare ve özgürlükler alanında kriz yaşandığı ve rejim içi çatışmaların mevcut olduğu" şeklinde yorumluyor.

Mısırlı akademisyen Said Sadık, gazetecilere diğer meslek gruplarından destek gelmesi halinde "karşı devrim" yaşanması ihtimali bulunduğunu belirterek, "Gazetecilerin öfkesi, başta İşçiler Sendikası olmak üzere diğer meslek grupları tarafından desteklenirse rejim ve ihlallerine karşı devrim olur." ifadelerini kullandı.

Ancak sözünü ettiği senaryonun gerçekleşme ihtimalinin zayıf olduğunu dile getiren Sadık, halihazırda rejime alternatif bir güç bulunmadığını, öfkenin de geçici olduğunu söyledi.

Sadık, benzer bir olayın ocak ayında da yaşandığını hatırlatarak, "Ülkede 28 Ocak'ta polisler tarafından iki doktorun darp edilmesi üzerine gösterilen tepkiyi gördük. Çok büyük gösteriler düzenlendi. Ancak işçiler bu gösteriye katılmadı. Öfke de söndü." diye konuştu.

Gazetecilere yönelik tutumun sonuçlarına ilişkin ise Sadık, "Sisi rejimi, içeride ve dışarıda yeniden kaybetti. Özgürlükler alanında çok fazla eleştiriyle karşı karşıya kalacak. Gazeteciler diğer sendikalara göre sayı olarak az ancak kamuoyuna etkileri çok büyük." görüşünü dile getirdi.

"Rejimin gazetecileri sakinleştirme fırsatı var"

Sendikaya baskının, Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nün hemen öncesinde gerçekleştirildiğine dikkati çeken Sadık, rejimin yönetim ve planlama krizi yaşadığını, medya politikası bilmediğini savundu.

Sadık, rejimin, İçişleri Bakanı Mecdi Abdulgaffar'ı görevinden azlederek ya da bakanın özür dilemesini sağlayarak gazetecileri sakinleştirme yönünde bir adım atma fırsatı bulunduğunu söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • çok bilen adam 7 yıl önce Şikayet Et
    hain köpek sisi... kendisini seçen adama ihanet eden çağımızmın brütüsü...
    Cevapla
  • Ali al-Yunani 7 yıl önce Şikayet Et
    Sisi Μısırı kurtardı
    Cevapla
  • Nuri 7 yıl önce Şikayet Et
    Tüm batinin gercek yüzü bu alcagin sayesinde tekrar kanitlandi ayidan post batililardan dost olamaz bunu anlayin artik CHP ye tapanlar!!! CHP ye tapanlar ya dinsizler (gayrimüslüman) ermeni, yada pkk li, sizin tümünüzü toplasak Sayin Cumhurbaskanimizin va Basbakanimizin kör tirnagi bile olamassiniz biz tapmayiz biz eskiyle bugünü kiyaslama yetenegine sahibiz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak