Rusya ters köşe yaptı: Esed müttefikimiz değil

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Beşar Esed'ı destekleseler bile aralarında bir müttefiklik ilişkisi olmadığını savundu.

Rusya ters köşe yaptı: Esed müttefikimiz değil
Rusya ters köşe yaptı: Esed müttefikimiz değil
GİRİŞ 04.05.2016 18:37 GÜNCELLEME 04.05.2016 18:37
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova’nın Mayıs ayındaki Suriye görüşmelerinde direkt diyalog kurmanın mümkün olmadığını, buna Müzakere Yüksek Komitesi’nin kaprislerinin engel olduğunu bildirdi.

Lavrov Rus haber ajansı Ria Novosti’ye yaptığı açıklamalarda, "Bu görüşmelerde de önceden olduğu gibi direk diyalog kurulmayacaktır. Tüm Suriye tarafları bir masa etrafında toplanırsa çalışmaya başlamak tabi ki mümkün. Fakat bunun için henüz koşullar oluşmadı, Müzakere Yüksek Komitesi başa Türkiye’nin olmak üzere dış sponsorların etkisi altında kapris yapıyor. Bu ortada, herkes bunun farkında" dedi.

Lavrov, Türkiye’nin tek başına hem teröristlerle mücadele eden hem de Suriye topraklarının ciddi kısmını kontrol eden en büyük Kürt partilerinden olan Demokratik Birlik Partisi’nin görüşme sürecine katılımına engel olduğunu belirtti.

 Lavrov açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Esad bizim müttefikimiz değil. Evet biz onu terörle mücadelede ve Suriye devletini korumakta destekliyoruz. Ama o bizim Türkiye’nin ABD’nin müttefiki olduğu anlamda müttefikimiz değildir."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 16
  • recep 7 yıl önce Şikayet Et
    dansöz bu kadar kıvırmıyor.
    Cevapla
  • recep 7 yıl önce Şikayet Et
    dansöz bu kadar kıvırmıyor.
    Cevapla
  • reşit 7 yıl önce Şikayet Et
    bunların tek hedefi var. (buna abd de dahil) Türkiyeyi bölmek. ortadoğuda daha sonra israile yedirilecek olan dinsiz bir kürdistan kurmak. bu nedenle barzaniyi bile harcıyorlar. ki o da çok matah biri değil.
    Cevapla
  • erdal 7 yıl önce Şikayet Et
    piyonumuz diyememiş gene yalan söylememiş canım müttefikimiz değil demiş bu da iyi dir
    Cevapla
  • hyr 7 yıl önce Şikayet Et
    Muttwfik deģiller kiralık katilleri.suç oŕtakları. Tum masumlar oldukten sonra muzakere koşulları oluşmuş olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!