Mısır'dan Refah Sınır Kapısı kararı!

Mısır yönetiminin, Gazze ile arasındaki Refah Sınır Kapısı'nı insani geçişler için çarşamba ve perşembe günleri açık tutacağı bildirildi.

Mısır'dan Refah Sınır Kapısı kararı!
Mısır'dan Refah Sınır Kapısı kararı!
GİRİŞ 09.05.2016 20:47 GÜNCELLEME 09.05.2016 20:47

Gazze'deki Filistin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bizm, yayımladığı yazılı açıklamada, Mısır tarafının, Refah kapısını insani durumlar için çarşamba ve perşembe günleri açık tutacağına dair bilgi gönderdiğini kaydetti.

Açıklamada, Gazze ile Mısır arasındaki kapının, 85 günden bu yana kapalı olduğuna dikkat çekildi.

Mısır yönetiminden ise konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

DARBEDEN SONRA KAPATILMIŞTI

Mısır yönetimi, 3 Temmuz 2013'teki askeri darbeden bu yana Gazze ile arasındaki Refah Sınır Kapısı'nı neredeyse tamamen kapalı tutuyor. Darbenin ardından kapatılan kapı, yılda yalnızca birkaç kez kısa süreliğine açılıyor. Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, daha önce yaptığı açıklamada, Ramallah yönetiminin Gazze Şeridi'ne dönmesi ve Refah sınırını kontrol etmesi halinde sınır kapısını sürekli açacaklarını belirtmişti.

Gazze'de giriş çıkışların yapıldığı 7 sınır kapısından Refah hariç 6'sı, İsrail'in kontrolünde bulunuyor. Bu kapılardan ticari amaçla kullanılan 4'ü Hamas'ın 2006 yılında seçimleri kazanarak görevi devralmasının ardından Haziran 2007'de İsrail tarafından kapatılmıştı. Diğer kapılardan Beyt Hanun yabancı pasaport taşıyanlar, hasta ve iş adamlarının Batı Şeria'ya geçişi, Kerm Ebu Salim ise bazı ticari ürünlerin geçişi için kullanılıyor. Kerm Ebu Salim Kapısı da çeşitli gerekçelerle sık sık kapatılıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri