PYD'nin terörist yasası

PYD terör örgütü, Suriye’de işgal altında tuttuğu topraklarda kendi çizgilerinde olmayan Kürtleri bile isyan ettirdi.

PYD'nin terörist yasası
PYD'nin terörist yasası
GİRİŞ 11.05.2016 07:22 GÜNCELLEME 11.05.2016 07:22
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Haber7.com yazarı Taha Dağlı bugünkü yazısında terör örgütü PYD'nin kendinden olmayan Kürtler'e bile nasıl zulmettiğini kaleme aldı. 

TERÖR ÖRGÜTÜNDEN ZORUNLU ASKERLİK!

PYD’nin zulmünün Kürtler arasındaki en büyük kırılma noktası ise terör örgütünün çıkardığı “zorunlu askerlik yasası”.

Suriye’de Afrin, Kobani, Haseki, Kamışlı gibi bölgelerde PYD terör örgütünün hakimiyeti var. Örgüt bu topraklarda kanton ilan edip, federal yapı oluşturma amacı güderken, kendi çizgisinde olmayan Kürtlere bile zulüm ediyor.

ARAPLAR VE TÜRKMENLERE ETNİK TEMİZLİK

Suriyeli Araplarla Türkmenler, PYD terörü nedeniyle sürgün ediliyor. Telabyad gibi Kürt nüfusunun azınlık olduğu yerlerde göçe zorlanan Araplarla Türkmenlere etnik temizlik uygulanıyor.

RUSYA VE ABD'DEN DESTEK

Sürgün politikasının yanı sıra bölge halkına dini yönden baskı da söz konusu. Bir çok bölgede Cuma hutbelerine bile sınırlama getiriliyor.

Suriye’de rejimle, Ruslarla ve ABD ile ittifak halinde olan PYD terör örgütüne bu kaynaklardan askeri, silah, para ve tıbbi yardımlar geliyor.

Mesela İngiltere’den gelen bir grubun başında olduğu 100 kişilik Batılı terörist timi, Suriye’de PYD teröristlerine eğitim sağlıyor.

Ancak Batıdan gelen militanlar PYD için yeterli değil. Terör örgütünün asıl terörist kaynağı Suriye toprakları. 2014 yılında PYD tarafından çıkarılan “zorunlu askerlik yasası” bugün hala tartışmalı bir konu.

HER AİLE EN AZ BİR ÇOCUĞUNU VERMEK ZORUNDA

Terör örgütü kanton ilan ettiği bölgelerde çıkardığı yasayla, her evden en az bir terörist devşiriyor. Yani her aile, örgüte en az bir çocuğunu vermek zorunda. 

HASTA VE ENGELLİLER BİLE ZORLA ALINIYOR

Genellikle 18-30 yaş arası gençleri zorla silah altına alan PYD terör örgütü, hasta ve engelli olduğu için muaf tutulmayı bekleyen ailelerin çocuklarını da örgüte dahil ediyor. Hasta ve engelliler cepheye gönderilmekten kurtulsalar bile asayiş hizmetlerinde görevlendiriliyorlar.

ŞAM REJİMİ MAAŞLARINI ÖDÜYOR

PYD terör örgütü Haseki’de rejimle ortak kullandığı kamu hizmetlerinde de kendi teröristlerini memur olarak çalıştırıyor. 2012’de Esed’in kısmen askerlerini çekip PYD’ye bıraktığı ancak devlet binalarındaki hizmete devam ettiği şehirlerde, kamu görevlileri PYD teröristlerinden oluşurken, memur maaşlarını ise Şam rejimi ödüyor. Tabi rejimden sağlanan kaynak, terör örgütünün kasasına aktarılıyor.

İşte bu nedenlerden dolayı Suriye’de PYD hakimiyetindeki bölgelerden terör, zulüm, baskı, katliam haberleri sıkça geliyor.

Özellikle zorunlu askerlik yasasıyla örgüte çocuklarını vermek istemeyen Kürt aileler bile, PYD zulmünden kaçarak, evlerini terk etmek zorunda kalıyor.

Taha Dağlı - Haber7.com

YORUMLAR 29
  • onurcan 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok merak ediyorum turkiyede zorunlu askerlik yokmu
    Cevapla
  • Gerçek Urfalı 7 yıl önce Şikayet Et
    allah hepsini altı üstüne getirsin .
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Esed bunca yil terorist besledi ve teror onun sonu oldu, simdi terorist besleyen Rusya , ABD, Ingiltere dusunsun bakalim sonlari nasil olacak??? Allah, unutmaz, affetmez.
    Cevapla
  • tekin 7 yıl önce Şikayet Et
    gerçekçi ol biraz..
    Cevapla
  • Kayra keskin 7 yıl önce Şikayet Et
    elinde sonunda hepsi geberecek, bir etnik temizlik gelecek pyd'ye
    Cevapla
  • Kurdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu günleride gördük şükür.
    Cevapla
  • Kürdo 7 yıl önce Şikayet Et
    Neye şükür delimisin nesin senin kürt olduğun şüpheli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!