Halep'e 4 koldan kuşatma

Suriye'nin Halep kenti işgalcilere karşı direniyor. Esed, İran, Rusya ve PYD dört koldan şehri kuşatmaya çalışıyor.

Halep'e 4 koldan kuşatma
Halep'e 4 koldan kuşatma
GİRİŞ 14.05.2016 10:51 GÜNCELLEME 14.05.2016 10:51
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

2012 yılından bu yana Esad rejimine direnen Suriye'nin ticari başkenti Halep, yeni bir saldırı dalgası ile karşı karşıya. Rejim güçleri, İran, Rusya ve PYD milisleriyle birleşerek Halep'e 4 koldan saldırı başlattı. Halep'te savaşan direniş gruplarından Sultan Murat Tugayı Siyasi İşler Sorumlusu Albay Muhammed Şimali, Halep'in 5 yıllık çatışma süreçinde Nagazaki ve Hiroşima'nın 10 katı bombardımanla karşı karşıya kaldığını söyledi. Muhammet Şimali, Halep'e Güney, Batı ve Doğu yönünde rejim, İran ve Rus askerlerinin, Kuzey de ise (Şeyh Mahsut) PYD'nin saldırdığını belirtti. 

GÜNEY'İN İNTİKAMINI ALMAK İSTİYORLAR 

İran tarafından 8 bin militan sözde ateşkes süresince bölgeye sevk edildi. Üç gün içinde ise Rusya, yüzlerce askerden oluşan kara gücünü Lazkiye Humeynin'den Halep'e nakletti. Şehrin üzerinde 5 uçak kesintisiz bombardıman gerçekleştiriyor. Karadan ise Rusya balistik füzelerle bombardımana destek veriyor. Halep savaş sürecinin en zorlu günlerini yaşıyor. Bu saldırıların arka planında ise Rus, İran ve Esed ittifakının Halep'in Güneyi'nde aldığı büyük yenilgi yatıyor.
 
DİRENİŞİN ÖZÜNDE KAYIP YOK
 
“Hantuman, Fel-eis ve Hadır'da büyük yenilgi yaşadılar. Şii milisler İran ordusu ve Esed askerlerinden 400'den fazla kayıp var. Çok sayıda üst rütbeli subay da bu savaşlarda öldürüldü. Karada uğradıkları yenilginin öcünü Halep'te sivillerden alıyorlar" diyen Albay Şimali, “Direniş özünden hiç bir şey kaybetmedi. Suriye'de bulunan yerli ve yabancı işgalciler gidecek ve biz evlerimizde, vatanımızda kalacağız. Yada burada öleceğiz" dedi. 
 
CAN DAMARINA SALDIRILIYOR
 
Üç tarafı rejim ve Şiiler tarafından çevrili olan Halep'in dünya ile tek bağlantı kanalı olan Handarat, Kastilla, Deyr ez-Zor bölgeleri çatışmaların en yoğun yaşandığı alan oldu. PYD şehrin muhalif bölgelerine tek giriş yolu olan Kastillo'yu keskin nişancı, havan topları ve füzelerle vuruyor. PYD saldırılarında Halep'ten çıkmaya çalışan 40'tan fazla sivil hayatını kaybetti.

YORUMLAR 5
  • HAkan 7 yıl önce Şikayet Et
    Siz bu hikayelerle uyumaya devam edin.Suudi beslemesi hareketlerin bir yeri düzeltittiğini gören varmı?Bunlar Suriyedeki hareketleri rezil ettiler.
    Cevapla
  • Hur 7 yıl önce Şikayet Et
    Hadi aslanlar, yerle yeksan edin şurayı
    Cevapla
  • giresunlu 7 yıl önce Şikayet Et
    tahminimce burası çanakkale veya stalingrad tarzı yada tipi bi savaş insan hayatı bişey ifade etmiyor mermiden çok kazma kürek konuşuyor bence bu savaşı para gücü kazanır rusya eğer buraya kara gücü soktularsa stalingraddan ders almamışlar bu savaşı para kazanır kördüğüm buraya iran burada kaybeder gerilla kazanır burada amatör tez gider az asker çok tecrübe gerekli bol sniper ve tuzakcı lazım pyd oraya giremez kendine güvenmez sadece şow yapar o kır gerillası orada ancak kıda dolaşır
    Cevapla
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    bu savaştan en çok ülkemiz kaybetti,bundan sonra geçmişteki hataları yaşamayıp stratejik karar almamız lazım
    Cevapla
  • kamil cetın 7 yıl önce Şikayet Et
    allahım sen bu muhaliflereyardım eyle tek ümitler sende
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor