IŞİD 11 intihar bombacısıyla saldırdı

IŞİD'in 11 intihar eylemcisiyle Peşmerge mevzilerine saldırması sonucu çıkan çatışmalarda 61 kişinin öldüğü belirtildi.

IŞİD 11 intihar bombacısıyla saldırdı
IŞİD 11 intihar bombacısıyla saldırdı
GİRİŞ 18.05.2016 14:10 GÜNCELLEME 18.05.2016 14:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı'na bağlı Özel Kuvvetler (Zerevani) Komutanı Tuğgeneral Behçet Teymez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Terör örgütü IŞİD, Musul'un Keske Cephesi ve Eski Musul bölgesine sabahın erken saatlerinde 11 intihar eylemcisiyle geniş çaplı bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırı sonrası çıkan çatışmalarda 60 militan öldürüldü." dedi.

Peşmerge cephelerine yaklaşmak isteyen ve üzerinde bomba yeleklerinin olduğu tespit edilen militanların, fark edilmesinden hemen sonra etkisiz hale getirildiklerini aktaran Teymez, "Çatışmalardan sonra 11 teröristin cesedi Peşmerge'nin eline geçti." bilgisini paylaştı.

Çıkan çatışma ve saldırılarda bir Peşmerge'nin hayatını kaybettiğini aktaran Teymez, 3'ünün ise yaralandığını söyledi.

Terör örgütü IŞİD'in 10 Haziran 2014 tarihinden bu yana elinde tuttuğu Musul kenti merkezi, Keske Cephesi ve Eski Musul bölgesinden yaklaşık 50 kilometre mesafede yer alıyor.

YORUMLAR 1
  • Mazlum 7 yıl önce Şikayet Et
    Daeş musula gireli kaç sene oldu? Daeşin musulda yapılanmasına müsaade eden zihniyet şimdi müdahale ediyor.. Oyun kurucuların bir tek Türkiye de oyunları tutmadı.. İnşaAllah 'ta tutmayacak..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor