Suudi Arabistan'dan flaş Suriye açıklaması

Suudi Arabistan'dan Suriye'de farklı alternatiflerin değerlendirilmesi gerektiği mesajı geldi.

Suudi Arabistan'dan flaş Suriye açıklaması
Suudi Arabistan'dan flaş Suriye açıklaması
GİRİŞ 18.05.2016 14:46 GÜNCELLEME 18.05.2016 14:46
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Suudi arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr saatler süren ancak Suriye'deki siyasi geçiş dönemi konusunda somut bir uzlaşıya varılamayan görüşmelerin ardından düzenlediği basın toplantısında "(Suriye Devlet Başkanı) Beşar Esad ülkede ateşkesin tesisi için bir çaba göstermiyorsa farklı alternatifler düşünülmelidir" dedi.

Suudi Dışişleri Bakanı, kastettiği B Planı'nı ise muhalif gruplara daha fazla silah yardımı yaparak, Suriye ordusuna karşı konumlarını güçlendirmek olarak netleştirdi. Cubeyr, "Bu yola gidilip gidilmemesi tamamen Beşar Esad rejiminin elinde. Eğer uluslararası anlaşmalara uymazlarsa biz de daha başka neler yapılabilir diye bakmak durumundayız" diye konuştu.

WSJ: B PLANI MUHALİFLERE UÇAKSAVAR VERMEK

Nisan ayında ABD'de yayınlanan Wall Street Journal gazetesinde yer alan bir haberde, ABD'nin dış istihbarat servisi CIA'in üzerinde çalıştığı bir 'Suriye B Planı' olduğunu yazmış, bu plan kapsamında muhaliflere sınırlı sayıda yüksek teknolojili taşınabilir uçaksavarların verilmesinin tasarlandığını ifade etmişti.

MANPAD olarak bilinen ve askeri açıdan tespiti güç olan bu silahların Suriyeli muhaliflere özellikle Suriye ordusunun hava üstünlüğü karşısında bir avantaj sağlayabileceği düşüncesinin Washington'da tartışıldığı bilgisi de haberde yer alıyordu.

Ancak silahların IŞİD gibi Radikal örgütlerin eline geçmesi durumunda yolcu uçaklarının da hedef alınabileceği endişesiyle, ABD Başkanı Barack Obama yönetiminin henüz bu plana sonşeklini vermediği de ifade ediliyordu.

YORUMLAR 9
  • Sabit Kal 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne gerek var, bırakın bir kaç yüz bin sünni müslümanı daha öldürsünler, şehirleri yok etsinler. Yorumcuların çoğuda Suudları eleştirme numarası altında Esadçı yorumlarını gizliyorlar, aferin size, yuttuk.
    Cevapla
  • Bmx 7 yıl önce Şikayet Et
    Orda dağıtılacak her silah el altında pkk alıyor sonra bizi vuruyorlar
    Cevapla
  • Hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'deki kör düğümün en büyük müsebbibi İsrailin müttefiği suuddur.Suriyeli hiç bir mülteciyi almayan suud , Suriye'deki çözümsüzlükten nemalanmaktadır.
    Cevapla
  • Ertantanngmail 7 yıl önce Şikayet Et
    Şu Suudların kökü kazınmadıkça bölgeye huzur gelmez. Onların parası olmasaydı zaten bugün bu olaylar yaşanmazdı.
    Cevapla
  • zekeriya 7 yıl önce Şikayet Et
    bu açıklama ile teröristleri kimin beslediği de açığa çıkmış oldu.....''anlayana''
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt