Bu dramatik kare bugün Akdeniz'de çekildi!

Avrupa'ya gitmek için Akdeniz'e açılan göçmen teknesi İtalyan donanma gemisinin hemen yakınında battı.

Bu dramatik kare bugün Akdeniz'de çekildi!
Bu dramatik kare bugün Akdeniz'de çekildi!
GİRİŞ 25.05.2016 17:47 GÜNCELLEME 25.05.2016 17:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avrupa'ya gitmek için Akdeniz'e açılan göçmen teknesi İtalyan donanma gemisinin hemen yakınında battı. Helikopterin de rol aldığı kurtarma operasyonunda yüzlerce göçmen sağ olarak sudan çıkmayı başardı. Beş göçmenin ise cansız bedeni bulundu.İçerisinde yaklaşık 550 göçmenin bulunduğu tekne, Avrupa'ya gitmek üzere hareket ettiği Libya açıklarında battı. Suya gömülen teknedeki sığınmacıların kurtarma operasyonunu, İtalyan sahil güvenlik ekipleri paylaştı.

Bettica ve Bergamini adlı donanma gemilerinin yer aldığı kurtarma operasyonunda beş kişinin cansız bedeni de sudan çıkarıldı.

Resmi açıklamaya göre, tekne batarken Bettica isimli gemi çok yakın bir mesafedeydi ve kurtarma operasyonu çok zorlu geçti. Göçmenlere kurtarma botu ve can yelekleri atıldı, helikopterin de destek verdiği operasyonda yüzlerce göçmen sağ salim karaya çıkarıldı.

YORUMLAR 1
  • vatandas diyorki 7 yıl önce Şikayet Et
    ab ulkeleri gelen multecileri capraz sorgulmalara aliyor aylarca ve iclerinde isid el kayde ve buna benzer orgute meyilli olanlari geri kabul anlasmasi adiyla turkiyeye gonderiyor eger hain pkk,lilar varsa onlari ozel bir yerde egitiyor donatiyor cesitli ab,pasaportlariyla turkiyeye yolamak istiyor vizze muafiyetine bile bahane bulan ab,ulkelerine turkiye nasil ve nicin guveniyor turkiye cok acil tum anlasmalari kaldirmali ve anlasma tamamen uygulanmadikca hicbir sart kabul etmemeli ve tum sinirlarini multecilerin cikisi icin acmali.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi