Yamaç paraşütü yaparken PKK'nın hedefi oldular

Metan Dağı’nda yamaç paraşütü eğitimi veren Hıristiyan Kürt Wisam Nona PKK'lılar tarafından önce darp edildi, ardından 3 kurşunla vuruldu.

GİRİŞ 26.05.2016 10:01 GÜNCELLEME 26.05.2016 10:06
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kuzey Irak’ta PKK’nın bulunduğu bölgede eğitim uçuşu yapan iki paraşütçüye ateş açıldı. Bölgede 20 Mayıs’ta meydana gelen olayda Wisam Nona ile eğitim verdiği Ömer Al-Qaralosy, PKK’lıların açtığı ateş nedeniyle yere inmek zorunda kaldı. 7 yıldır Duhok’un Metan Dağı’nda yamaç paraşütü eğitimi veren Hıristiyan Kürt Wisam Nona önce darp edildi, ardından 3 kurşunla vuruldu. Kürt paraşütçü, hastaneye kaldırıldı.

‘BEN PARAŞÜTÇÜYÜM’ DEDİM AMA’

PKK’lıyla yaşadığı diyaloğu anlatan Nona, “Ben paraşüt yapıyordum. PKK’lıların bulunduğu bölge olduğunu bilmiyordum” dedi. Yere indikten sonra PKK’lılardan birinin yanına gelerek kimlik sorduğunu söyleyen Nona, “Ben paraşütçüyüm” dediğini söyledi. “PKK’lının ‘Neden burada paraşüt uçuruyorsunuz, buranın askeri bölge olduğunu bilmiyor musunuz?’ sorusu üzerine, ‘Nasıl bilebilirim. Burası bir köy’ diye yanıt verdim” dedi. Bunun üzerine PKK’lının paraşütlerine zarar vermeye kalktığını aktaran Wisam Nona, şunları dedi: “Ben de engellemeye çalıştım. Önce bana hakaret ederek aşağıladı ve darp etmeye başladı. Karşılık verince de 3 el ateş etti. Göğsüm, karnım ve elimden vuruldum.”

VURULDUKTAN SONRA YARIM SAAT YERDE KALDI

 Olaya tanık olan Nona’nın arkadaşı Süleymaniyeli Ömer ise, arkadaşının vurulduktan sonra yarım saat yerde kaldığını söyledi. Olay yerine gelen yardım ekipleri tarafından önce Amidiye Hastanesi’ne kaldırılan Nona, daha sonra Duhok’taki Tengavya Hastanesi’ne sevk edildi. Nona’nın 2 çocuğunun ve aile üyelerinin Kanada’da yaşadığı öğrenildi. Nona’nın ağır yaralı olarak hastaneye getirildiğini söyleyen Amidiye Bölgesi Sağlık Direktörü Dr. Nizar İsmet “Nona’nın hastaneye erken gelmesi hayatını kaybetmesini engellemiş” dedi.

O ANLARI VİDEOYA ALDI

Ömer Al-Qaralosy, havadayken PKK’lıların ateş ettiği anları ve kur- şun seslerini kayda aldığı videoyu sosyal medya hesabından yayınladı

YORUMLAR 8
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    askeri bölge mi?
    Cevapla
  • vatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    tsk turkiyede ve cevrede sinirda sinirdada uzak nerede pkk terror orgutu tehkikesi varsa girip yerle bir etmeli
    Cevapla
  • gggggggggg 7 yıl önce Şikayet Et
    tam ayıya yakışır hareketletr
    Cevapla
  • ibrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    kürt adı değilki wisam nona tamamen ermeni adıdır..
    Cevapla
  • şeref demirx1+!@ 7 yıl önce Şikayet Et
    burasi türkiye değilki kuzey ırak biraz iyi oku
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar