Türkiye sınırı yakınında şiddetli çatışmalar

Suriye'de IŞİD'in ele geçirmek için ağır saldırı altında tuttuğu ve dış dünyayla bağlantısı kesilen Mare'de muhalifler direniyor.

Türkiye sınırı yakınında şiddetli çatışmalar
Türkiye sınırı yakınında şiddetli çatışmalar
GİRİŞ 28.05.2016 17:43 GÜNCELLEME 28.05.2016 17:46
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Suriye'deki kalesi Rakka'yı savunan terör örgütü IŞİD, perşembe günü sürpriz bir saldırı başlattığı Mare'de tank ve bomba yüklü araçlar kullanıyor.

Birleşmiş Milletler, on binlerce sivilin çatışmanın ortasında sıkışıp kalmasından endişe duyduğunu bildirdi. Bölgedeki 160 binden fazla sivil kapana kısılmış durumda

KAÇMAYA ÇALIŞANLAR DEHŞETE DÜŞTÜ

Terör örgütünün Cuma günü Azez çevresindeki altı köyü ele geçirmesi bölgedeki on binlerce sivilin Türkiye sınırına doğru yönelmesini tetikledi. Uluslararası Kurtarma Komitesi, kaçmaya çalışan insanların dehşete düştüğünü açıkladı. Komite, Azez dışında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu dört ailenin öldürüldüğünü doğruladı.

IŞİD MUHALİFLERE İNTİHAR SALDIRISI DÜZENLEDİ

IŞİD'in haber ajansı, Cumartesi günü muhaliflerin mevzilerine iki ayrı intihar saldırısı düzenlediklerini duyurdu. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırılardan sonra terör örgütü militanlarının kasabaya girdiğini ve muhaliflerle çarpıştığını bildiriyor.

Yüzde 85'i kuşatıldı

Mare'deki muhalifler, Cuma günü yaptıkları açıklamada kasabanın yüzde 85 oranında terör örgütü IŞİD tarafından kuşatıldığını söylemişti.

Al Jazeera'nin Halep'te bulunan muhabiri, hafta içinde IŞİD'in Öncüpınar sınır kapısına yaklaşık üç kilometre, Azez'i sınır kapısına bağlayan yolun ise bir kilometre uzağında olduğunu aktarmıştı.

10 yaralı Türkiye'de Azez'deki çatışmalarda yaralanan 10 Suriyeli ise Kilis'e getirildi. Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan alınan Suriyeliler Kilis ve Gaziantep'te tedavi altına alındı.

Mare neden önemli?

Türkiye sınırına 18 kilometre uzaklıkta yer alan Mare kasabası, Azez’den sonra Türkiye sınırına komşu olan Halep’in kuzey kırsalında, muhaliflerin elinde kalan ikinci en büyük kasaba. Bu nedenle Türkiye’nin kurulmasını savunduğu, Suriyeli sığınmacıların bombardıman tehlikesi olmadan yaşayabileceği güvenli bölge projesi için hayati önem taşıyor.

YORUMLAR 16
  • Fatih Kara 7 yıl önce Şikayet Et
    Oyuna dikkat kulaktan kulağa oynanıyor. Ama sözle değil bu oyunda kan ve sınırlar var. Önce deaş muhaliflerle savaşıp bir bölgeye giriyor. Sonra bölgeyi america ve köpeklerine bırakıyor. Bir çekirge sürüsü gibi kurutarak gezerken arkasında yangın bırakıyor. O yangında pyd. Şimdi oynanan oyun bu küfür tek millet her zamanki gibi Allah iman sahiplerine akıl, sağduyu ve güç versin.
    Cevapla
  • eymen ali 7 yıl önce Şikayet Et
    herkes IŞİD ve pyd ye odaklanmış;lakin güvenli bölgeyi istemeyen ABD ve Rusyadır;pyd ve işid ise onların çıkarlarına hizmet eden hizmetkarlardır...
    Cevapla
  • zaza 7 yıl önce Şikayet Et
    Ah işid ah şeh zerkavi sag olsaydida yuzunuze tukurseydi... yillardir muslumanlar ile ugrasmaktan baska ne yaptiniz... Birileri hala sizin gibi kallesleri kardes göruyorya ona yaniyorum...
    Cevapla
  • Dogru 7 yıl önce Şikayet Et
    Kapatin sinir kapilarini, kovun tüm mültecileri, bize ne!
    Cevapla
  • tevazu 7 yıl önce Şikayet Et
    teröristler, hırsızlar, tecavüzcüler, kapkaççılar, kısaca yasadışı durumu olan ne kadar mülteci varsa doooruca Avrupa'ya! bize Müslüman, ahlâklı ve kaliteli insan lazım. Türkiye kalitesiz mülteci çöplüğü değil!
    Cevapla
  • snx 7 yıl önce Şikayet Et
    suriyede olan sen olsan ne derdin acaba.bizi kurtarın.yardım edin demezmiydin.bu ne merhametsizlik.
    Cevapla
  • Abd ve İsrail 7 yıl önce Şikayet Et
    işid ve pyd aynı domuzun çocukları..Ortada büyük bir tiyatro var..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar